Správy

Návrat do lavíc: Do žiarskych základiek nastúpilo takmer 1 800 detí

Žiarske deti majú za sebou netypický štart školského roka. Školy majú v súvislosti s pandémiou vypracované špeciálny prílohy k školským poriadkom.

Ilustračný obrázok k článku Návrat do lavíc: Do žiarskych základiek nastúpilo takmer 1 800 detí
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Do základných škôl nastúpilo na začiatku školského roka 1 797 žiakov vrátane 209 prvákov. Informáciu poskytla Adriana Giláňová z mestského školského úradu.

Základné školy, ktorých zriaďovateľom je Žiar nad Hronom, otvorili svoje brány 2. septembra pre takmer 1 800 detí. Mesto má v kompetencii tri základné školy, eviduje tiež štatistiky z cirkevnej školy na ulici Andreja Kmeťa. Do školských lavíc v nich zasadlo po prvýkrát viac ako 200 prvákov.

Jednotlivé základné školy majú podľa Giláňovej v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu v školských poriadkoch vypracované prílohy, prevádzkové a pracovné poriadky v súlade s manuálom opatrení pre školy a školské zariadenia, ktorý vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. „Prílohy upravujú len tie prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia, alebo sú upravené nad rámec od štandardných podmienok,“ vysvetlila Giláňová.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM