Aktualizované Barbara Dallosová Rôzne Správy

Najlepšie momenty z letného Big Airu: Veľká festivalová galéria

Sezóna letných festivalov je zahájená. Pozrite, ako to vyzeralo počas troch divokých dní na kremnickom kúpalisku.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie momenty z letného Big Airu: Veľká festivalová galéria
83
Galéria
Zdroj: Čalfa

Snowboardisti a freestyle lyžiari skáčuci do z mostíka do vody a séria koncertov vo vypustenom bazéne. To je letná verzia obľúbeného festivalu Big Air v meste, ktorá v Kremnici prebehla uplynulý víkend (7. – 9. 6.). Dejiskom adreanalínovej šou spojenej s hudobným festivalom bolo nefungujúce kúpalisko Katarína v Kremnici.

Skákalo 23 jazdcov

V poradí druhému letnému Big Airu prialo počasie a návštevníci si okrem exhibície a koncertov vychutnali aj množstvo sprievodných aktivít ako jogu, workshopy či vodné atrakcie. Ponorte sa do atmosféry Big Airu v priloženej fotogalérii.

O prvenstvo v súťažnej časti zabojovalo 23 jazdcov nielen z domácej freeridovej scény, ale aj z Poľska a Česka. Na pódiu vo vypustenom bazéne vystúpili v piatok večer Para, Billy Barman a Vydrapená Bužírka Punk System. V sobotu patril stage kapelám Hudba z Marsu, Ultrazvuk, Slobodná Európa, Chiki Liki Tu-a a DJ-om.

„Ďakujeme všetkým jazdcov, divákom, aj dobrovoľníkom, vďaka ktorým sa nám podarilo Letný Big Air v meste druhýkrát zorganizovať. Ďakujeme sponzorom a kúpalisku Katarína za to, že nám poskytlo tieto priestory,“ doplnil organizátor Ondrej Horváth.

Termín zimného Big Airu je vonku

Organizátorov tohto jedinečného podujatia čaká v najbližších mesiacoch ďalšia veľká výzva. V poradí 12. ročník zimného Big Airu v meste bude súčasťou série pretekov FIS Európskeho pohára v snowboardingu a freestyle lyžovaní.

„Sme radi, že budeme súčasťou európskej série pretekov. Na druhej strane si to bude vyžadovať dlhú a poctivú prípravu, keďže pôjde o trojdňové medzinárodné podujatie,“ upresnil Ondrej Horváth.

Výsledky súťažnej časti:

SNB

  • Petr Zvěřina
  • Boris Karolčík
  • Martin Jozsa

SKI

  • Szczepan Karpiel
  • Jan Krzysztof
  • Marián Sumka

Best Trick

  • Petr Zvěřina (SNB) – Triple
  • Tomáš Čiči Cuník (SKI) – Kangaroo Flip
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM