Barbara Dallosová Správy

Na Etapu sa vrátili robotníci: Na rad prišla zeleň a lavičky, kedy bude všetko tip-top?

Počas zimných mesiacov zostalo na rozostavanej oddychovej zóne ticho, s prichádzajúcimi slnečnými lúčmi sa na stavenisko vrátili robotníci a stroje. Čítajte, aké práce ich ešte čakajú, a kedy by mohla byť nová oddychová zóna v meste hotová.

Ilustračný obrázok k článku Na Etapu sa vrátili robotníci: Na rad prišla zeleň a lavičky, kedy bude všetko tip-top?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zóna na severnom konci mesta sa začala budovať na jeseň minulého roka. V zimnom období sa práce na čas zastavili. V týchto dňoch už na Etape opäť vládne pracovný ruch.

Dokončovacie práce

Výstavbu oddychovej zóny realizuje mestská eseročka Technické služby. Podľa jej riaditeľa Igora Rozenberga sú robotníci na pľaci už niekoľko dní a zatiaľ ide všetko podľa plánu.

,,Urobili sme odvodnenie na plochách, kde stála voda. Ešte nás čaká vybudovanie približne 300 metrov nových chodníkov, nahodenie lámp na osvetlenie, dokončenie detských ihrísk štrkovým výsypom, vyznačenie dráhy, osádzanie lavičiek a smetných košov," vymenúva práce Rozenberg.

Medzi dokončovacie práce bude podľa šéfa Technických služieb patriť tiež záhradná výsadba a celkové terénne úpravy, teda vysadenie a úprava trávy v tých častiach, v ktorých zostala poškodená rekonštrukciou.

Kedy bude zóna slúžiť

Hoci sa zdá, že pracovníci toho majú vyše hlavy, Rozenberg ubezpečuje, že práce idú rýchlym tempom. ,,Tie chodníky ťaháme pomerne rýchlo, robíme tam takú štandardnú úpravu, akou sú upravené aj chodníky v mestskom parku. Aj keď ľudia s tým mávajú zo začiatku problém, že sú tam kamienky, v konečenom dôsledku je to ako betón. Je to lepšie riešenie než zámková dlažba, na ktorú keď sa pozriete po piatich rokoch používania, tak to vyzerá hrozne," vysvetlil.

Podľa Igora Rozenberga sa dá vzhľadom na priebeh prác predpokladať, že potrvajú ešte približne mesiac. Zrelaxovať sa v priestoroch novej oddychovej zóny by sa teda obyvatelia mohli už v máji.

,,Samozrejme, všetko záleží od počasia. Robotníci sú tam každý deň, ktorý im to počasie dovolí. Keď prší, bolo by zbytočné posielať ich tam do blata," skonštatoval Rozenberg.

Oddychové zóny majú byť štyri

Začiatkom roka radnica zverenila lokalitu, v ktorej by sa mala budovať tretia oddychová zóna v poradí. Celkom prvá vyrástla na takzvanej Hviezdoške, Etapa je druhým projektom.

Ďalšia zóna nebude stáť na sídlisku ako jej dve predchodkyne. Samospráva ju chce vybudovať v centre mesta, priamo na Námestí Matice slovenskej. Mala by mať podobu letného pavilónu. Písali sme TU.

Ako pred časom ubezpečil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, mesto chce dobudovať celkom štyri zóny, ako avizovalo aj na úplnom začiatku. Ako štvrtá lokalita sa skloňuje sídlisko Pod vŕšky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM