Barbara Dallosová Správy

Mrazivé počasie pomohlo odštartovať lyžiarsku sezónu: Zimné radovánky si už môžete užívať aj v Štiavnických vrchoch

Hoci na mnohých miestach Slovenska to ešte nedávno na bielu zimu ani zďaleka nevyzeralo, tá sa zobudila a začína doháňať. K strediskám, v ktorých si zalyžujete sa dnešným dňom pridáva aj Salamandra resort.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé počasie pomohlo odštartovať lyžiarsku sezónu: Zimné radovánky si už môžete užívať aj v Štiavnických vrchoch
Zdroj: TASR

Po nie veľmi mrazivých Vianociach začína poriadne tuhnúť. Pred nízkymi teplotami v našom okrese vystríhajú aj meteorológovia, čítajte tu: Žiar varujú pred extrémne nízkymi teplotami: Ortuť teplomera má padnúť až na –24 °C!

Práve teploty neprekračujúce nulu ale prajú lyžiarskej sezóne a svahy sa začali pomaly zapĺňať. V Kremnici sa už lyžuje, dnes sa prví lyžiari spúšťajú aj svahom v Štiavnických vrchoch.

Obľúbené miesto ľudí z juhu a západu

V lyžiarskom stredisku Salamandra resort v Štiavnických vrchoch dnes oficiálne otvorili zimnú sezónu. Ešte pred koncom roka si tak budú môcť po prvý raz zalyžovať aj obyvatelia západného a južného Slovenska, pre ktorých je práve Salamandra jedným z nabližších lyžiarskych stredísk s lanovkou.

Sneh by mal vydržať

Zjazdovka s dĺžkou 1450 metrov je pokrytá 20-centimetrovou pokrývkou technického snehu a ponúka dobré podmienky. ,,Podľa predpovedí meteorológov by sa teplota vzduchu mala aj v ďalších dňoch pohybovať pod nulou, čo je jeden z kľúčových predpokladov pre zasnežovanie. Pomáha nám aj unikátna severozápadná orientácia svahu, vďaka čomu sa u nás sneh zvykne držať dlhšie ako v mnohých vyššie položených strediskách," objasnila marketingová manažérka strediska Katarína Pružinová.

Ročne využije služby rezortu so štvorsedačkovou lanovkou viac ako 30.000 lyžiarov. Lákadlom pre klientov, medzi ktorými prevládajú najmä rodiny s deťmi, je aj množstvo sprievodných aktivít a služieb, ako sú lyžiarska škola, večerné sánkovanie, snowtubing či prírodné klzisko. Aktuálny otvárací čas strediska je od 08.30 h do 15.30 h, pokladne sa otvárajú o 08.00 h. Ceny skipassov sa výrazne nezmenili.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM