Barbara Dallosová Správy

Minister Pellegrini prekvapil: Na prázdniny pri Žiari má živé spomienky!

V piatok (24.10) sa do nášho mesta zavítal minister školstva Peter Pellegrini. Žiarska štvorka si užívala svoj nový titul Škola roka, minister odovzdával ceny a krstil nové logo. Zaspomínal aj na svoje detstvo v našom okolí...

Ilustračný obrázok k článku Minister Pellegrini prekvapil: Na prázdniny pri Žiari má živé spomienky!
Foto: Barbara Dallosová

Od piatku sa môže žiarska štvorka pýšiť nemalým úspechom. Vo svojej kategórii si vyslúžila titul Škola roka. Na veľkolepom vyhodnotení nechýbali ani čestní hostia ako minister školstva Peter Pellegrini, či olympionička Nasťa Kuzminová. Čítajte TU.

Oslávili novým logom

Nové trojfarebné logo, ktoré má symbolizovať žiarsku základku, v sebe spája viacero symbolov. „Je tam kniha ako symbol vzdelávania. Slnko ako symbol pozitívnej energie a pridali sme k tomu športovca,“ podotkol riaditeľ ocenenej školy Marián Majzlík s tým, že to vyjadruje základné smerovanie školy a to vzdelávanie spojené so športom. „To je podľa mňa úžasná myšlienka,“ dodal riaditeľ.

Minister krstil aj spomínal

Nové logo školy pred po odovzdávaní cien slávnostne pokrstil škvárou minister Pellegrini. Minister netajil spokojnosť a prekvapenie nad tým, že škola je úspešná nielen na poli vzdelávania ale aj športových aktivít.

„Moji rodičia pochádzajú tu z Lehôtky pod Brehmi, čo je blízko Žiaru, takže nie som ďaleko od miesta, kde som trávil prázdniny. Som rád, že u nás na strednom Slovensku je takáto škola, ktorá aj v oblasti športu dosahuje takéto pekné výsledky,“ podotkol.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM