Barbara Dallosová Rôzne Správy

Lyžovačka v okolí Žiaru: Prvé vleky spúšťajú už o pár dní!

Stredisko v Kremnických vrchoch sľubuje lyžovačku už tento víkend. Ako sú na tom ostatné svahy?

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka v okolí Žiaru: Prvé vleky spúšťajú už o pár dní!
Zdroj: TASR

Odbúdajú posledné novembrové dni a milovníci zimných športov si začínajú brúsiť zuby na aktívny relax na blízkych svahoch. Zisťovali sme, ako to so štartom sezóny vidia prevádzkovatelia stredísk.

Krahule v znamení rekordov

V lyžiarskom stredisku SKI Krahule pri Kremici to má tento rok so štartom sezóny rýchly spád. Na Krahuliach začali rekordne skoro zasnežovať, delá spustili už 12. novembra. Rekordne skorým bude podľa plánov i otvorenie strediska.

,,Sezónu začíname tento piatok (2.12.) večerným lyžovaním. Do Vianoc pôjdeme vo víkendovom režime, teda že sa bude lyžovať v piatok večerné a potom sobota a nedeľa. Cez týždeň zatiaľ nie, to až po Vianociach," vysvetlil Vladimír Urblík zo strediska SKI Krahule s tým, že na svahu je momentálne 30 cm snehovej pokrývky.

Najskorší termín, kedy doposiaľ stredisko spustilo sezónu, bola polovica decembra.

Ukáže počasie

V najjužnejšie položenom stredisku na Slovensku, Salamandra Resort, sa už na sezónu chystajú. Svah pri Banskej Štiavnici si ale užijeme pravdepodobne až v druhom decembrovom týždni.

,,Predpoklad spustenia je okolo 9. až 10. decembra, nie je to však ešte pevný termín, všetko závisí od počasia. Ale radi by sme spustili lyžovačku v druhý decembrový týždeň," uviedla Petra Teplanová, obchodno-marketingová manažérka Salamandra Resort.

V najbližších dňoch zostáva zatvorená aj zjazdovka na Skalke. Ako však uviedol Peter Hyža zo strediska Skalka arena, svah sa zasnežuje už od pondelka (28.11.) a prípravy sú v plnom prúde. ,,Chceme v prvom rade kvalitne zasnežiť zjazdovku. Presný termín ešte nemáme, ale počítame s tým, že otvoríme okolo vianočných sviatkov," vysvetlil Hyža.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM