Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Kúsky, pri ktorých tuhne krv: Big Air má svoj termín, sľubuje i novinky

Obľúbená zimná akcia v centre Kremnice sa blíži. Novinky si užijú jazdci i diváci.

Ilustračný obrázok k článku Kúsky, pri ktorých tuhne krv: Big Air má svoj termín, sľubuje i novinky
Foto: Dominik Roth / Zdroj: Big Air v meste

Odvážlivci lietajúci vo vzduchu v historickom centre Kremnice každoročne pritiahnu kopec divákov. Atmosféra jedenásteho ročníka Big Air v meste ovládne Štefánikovo námestie 9. až 10. februára 2018. Tohtoročný Big Air bude zároveň prvýkrát zaradený do oficiálnej série pretekov FIS Race. Organizátori avizujú dvojdňový program, ktorý si užijú ak jazdci, tak diváci, a tiež niekoľko noviniek.

Občianske združenie FRST Crew Kremnica pripravuje vylepšenia, ktoré zvýšia komfort všetkých zúčastnených. Podľa možnosti snehových podmienok sa rozrastie detská zóna, bohatšie bude aj gastro a pripravený bude aj nový streetový setup pre súťažné exhibície, ale aj voľné jazdenie nadšencov jibbingu.

„Vďaka sekciám freeskiingu a snowboardingu Slovenskej lyžiarskej asociácie bude Big Air v meste 2018 prvýkrát zaradený do oficiálnej série pretekov FIS Race. Mladí talentovaní jazdci z celej Európy tak budú mať možnosť v Kremnici zbierať body potrebné pre účasť na Európskom pohári FIS,“ povedal organizátor Ondrej Horváth.

Program štartuje už v piatok, a to tréningami, exhibíciami, koncertmi na námestí i súťažou na jibbingových prekážkach. Večer sa v kine Akropola bude opäť konať už tretí súťažný kvíz s tématikou akčných športov a warm-up párty.

Vyvrcholením 11. ročníka Big Air v meste bude tradične sobotné večerné finále. Na prípravách už organizačný tím a dobrovoľníci intenzívne pracujú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM