Filip Chudý Rôzne Kremnica

Kremnica sa pochválila novým logom: FOTO vnútri

Pôvodom Kremničan Juraj Chmura je autorom nového loga, ktorým sa môže pochváliť jeho rodné mesto. Čo predstavuje?

Ilustračný obrázok k článku Kremnica sa pochválila novým logom: FOTO vnútri
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Kremnica a jeho organizácie majú nové logo a vizuálny štýl. Víťazný návrh, ktorého autorom je pôvodom Kremničan a dnes grafik žijúci na voľnej nohe v Brne Juraj Chmura, vybrala sedemčlenná komisia spomedzi 32 prihlásených dizajnov.

„Logo vždy nesie dôležité posolstvo, je to výrazový prostriedok, ktorý nepotrebuje slová, iba pocit, pochopenie a emóciu. Logo má spájať ľudí, vysvetľuje, akým životom mesto žije, čím sa môže pýšiť, aké škvrny času na ňom zostali po rokoch života…“ vyjadril sa autor loga v úvode dizajn manuálu.

Logotyp pozostáva z dvoch častí – loga a názvu mesta. Súčasťou logotypu je nový slogan Kremnica – mesto príbehov. Logu dominuje zlatá farba, jej výber vychádza z histórie mesta.

„Logo vyjadruje spojenie silnej dominanty mesta s prvkami, ktoré Kremnicu v minulosti preslávili. Tvar loga nápadne pripomína vežu Mestského hradu s hodinami, ktorú vidieť z každej svetovej strany. Práve hodiny a čas autor vníma ako posolstvo mesta, kruhové hodiny parafrázujú mincu. V konečnom dôsledku je však na každom z nás, ako si to vysvetlí a aké pocity to v ňom zanechá,“ informovala mestská koordinátorka cestovného ruchu Veronika Chrienová.

Kremnica má nové logo: Pozrite si všetky návrhy
5
Galéria
Zdroj: Mesto Kremnica

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM