Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Koronavírus: Opatrenia sa dotkli aj žiarskeho športu, zrušené tréningy

Preventívnych opatrení v súvislosti s koronavírusom neustále pribúda. Prvé obmedzenie prichádza už aj v prostredí žiarskeho športu.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Opatrenia sa dotkli aj žiarskeho športu, zrušené tréningy
Zdroj: TASR

Slovensko má už niekoľko potvrdených prípadov koronavírusu a k prevetnívnym opatreniam pristupujú aj samosprávy a inštitúcie. Po pondelkovom (9.3.) zasadnutí krízového štábu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) župa zavrela aj niekoľko ďalších inštitúcií. Písali sme tu: Zasadal krízový štáb BBSK: Kraj zatvára divadlá i múzeá, platia aj ďalšie opatrenia

Tréningy malých futbalistov

Opatrenia zaviedlo aj FK Pohronie. Na oficiálnych stránkach vedenie klubu informovalo, že od 9. do 11. marca je pozastavený tréningový proces mládežníckych mužstiev z dôvodu prevencie šírenia koronavírusu. ,,Ďalšie informácie poskytneme v stredu 11.3. v doobed­ňajších hodinách. Ďakujeme za pochopenie," dodáva k rozhodnutiu klub.

Na tréningy detí sme sa pýtali aj v hokejovom klube. Ako pre Dnes24 potvrdil Peter Uhrovič z HK SPORT TREND Žiar nad Hronom, tréningový proces je zatiaľ bez obmedzení.

,,Budeme sa riadiť oficiálnymi inštrukciami a odporúčaniami príslušných orgánov, zatiaľ sme ale k ničomu takému vyzvaní neboli. Nemáme vedomosť, že by niektoré z našich detí bolo v postihnutých oblastiach. Samozrejme, ak to bude potrebné, budeme reagovať," uviedol Uhrovič.

Situáciu sleduje aj mesto

Situáciu monitoruje aj žiarska samospáva. Ako informuje mesto, opatrenia zatiaľ nezaviedla, no ak by k tomu došlo, obyvateľov bude informovať. Jednu zo svojich akcií však dovolala druhá základná škola. Vzhľadom na to, že školy dostali usmernenie neorganizovať školské zájazdy, hromadné akcie a nezúčastňovať sa hromadných podujatí do odvolania, takzvaná Dvojka ruší utorkový (8.3.) Deň otvorených dverí.

V celoslovenskom merítku epidemiologickú situáciu vyhotnocuje rezort zdravotníctva. Robí tak na dennej báze a v prípade potreby je pripravený operatívne pristúpiť k ďalším potrebným opatreniam.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM