Barbara Dallosová Rôzne Správy

Jediné námestie so snežným delom: Prípravy na Big Air v plnom prúde, FOTO

Kremničanom sa už nezdá na snežnom dele v centre nič zvláštne. Kremnická rarita opäť ožíva, šou Big Air v meste sa totiž blíži...

Ilustračný obrázok k článku Jediné námestie so snežným delom: Prípravy na Big Air v plnom prúde, FOTO
2
Galéria

Skokanský mostík uprostred historického centra Kremnice je v zime samozrejmosťou už desaťročie. Big Air v meste bude vo februári písať svoj jubilejný ročník a láka aj na niekoľko noviniek.

Adrenalínovej show na Štefánikovom námestí bude patriť dátum 10 – 11. februára 2017. Súčasťou príprav býva aj stavba konštrukcie skokanského mostíka a organizátori si pomáhajú tiež snežným delom.

,,Prípravy sa rozbiehajú, zatiaľ môžu obyvatelia mesta vidieť, že sa zasnežuje námestie. A z toho sa už zasa tešia decká, pretože sa tam chodia sánkovať. Vlastne zasnežujeme už od prvých mrazov," uviedol hlavný organizátor podujatia Ondrej Horváth.

Spustená je už podľa Horvátha aj registrácia jazdcov. Prihlásených je zatiaľ osem lyžiarov a dvaja snowboardisti. Tento rok si víťazi prerozdelia odmenu – prize money 3 000 eur.

,,Zatiaľ sa na námestí formuje kopa, pre istotu, ak by zima bola slabá a nenapadlo dosť snehu. Musíme sa predsa poistiť," dodáva s úsmevom Horváth.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM