Barbara Dallosová Rôzne Správy

Hrdinka zo žiarskeho útulku: Tia s neuveriteľným príbehom hľadá domov, FOTO

Dojemný príbeh Tie a jej piatich šteniatok mal šťastný koniec. Pätica drobcov už svoje domovy má, teraz je rad na hrdinskej mamine.

Ilustračný obrázok k článku Hrdinka zo žiarskeho útulku: Tia s neuveriteľným príbehom hľadá domov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Do útulku v Žiari nad Hronom, ktorý prevádzkuje OZ Strážni anjeli, sa dostávajú najrôznejšie psíky. Každý z nich si pritom nesie na pleciach vlastný príbeh. O jeden z najdojemnejších sa postarala mamina piatich šteniatok, ktorá dostala meno Tia.

Keď Tiu priviezli do útulku, pracovníkom bolo hneď jasné, že fenka je len krátko po pôrode. Po šteniatkach však ani stopy. Hrdinská mamina ale pracovníkov útulku doslova dotiahla do blízkej osady presne k miestu, kde šteniatka boli. Zachránila tak päť svojich potomkov, ktorí už v súčasnosti žijú v nových domovoch.

,,Kompletná psia rodinka potom žila v našom útulku a Tiuška sa o svojich päť detičiek vzorne starala až dovtedy, kým sa všetky adoptovali. Je už na čase, aby aj toto psie zlatíčko našlo vytúžený domov," vyzývajú pracovníci útulku.

Tia je približne dvojročná fenka stredne veľkého vzrastu, pravdepodobne kríženec poľovníckeho plemena. Podľa pracovníkov útulku je to mimoriadne priateľský psík.

,,Nadovšetko miluje ľudskú spoločnosť, objatia a pohladenie. Najradšej by bola na vás nalepená nonstop. Po pár minútach hladkania vám spokojne zaspí v náručí. Aj venčiari nám hovoria, že sa nechce ani prechádzať, ale že stále zastavujú, lebo sa chce mojkať. Ak túžite práve po psíčkovi, ktorý vám svoju lásku bude dávať takto veľmi a často najavo, Tiuška je tá pravá," opisuje OZ Strážni anjeli na svojej facebookovej stránke s tým, že pre Tiu je vhodný domov v byte alebo interiéri domu. Na adopciu pôjde fenka očkovaná, čipovaná, odčervená a kastrovaná.

Ak vás Tia zaujala, kontaktujte útulok na t. č. 0948 082 206. Viac informácií aj kompletnú ponuku psíkov určených na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM