Kultúra

FESTIVAL humoru a satiry je späť! Kremnické gagy sa budú niesť v duchu SLOBODY

Na tohtoročných Kremnických gagoch sa môžu návštevníci tešiť na viac ako 70 predstavení z 22 krajín sveta.

Ilustračný obrázok k článku FESTIVAL humoru a satiry je späť! Kremnické gagy sa budú niesť v duchu SLOBODY
19
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V meste Kremnica sa v posledný augustový víkend uskutoční v poradí už 43. ročník Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy. Návštevníci sa môžu od piatka (25. 8.) do nedele (27. 8.) tešiť na vyše 70 predstavení umelcov z viac ako dvoch desiatok krajín, témou aktuálneho ročníka podujatia je sloboda. Pre TASR to uviedol producent festivalu Pavol Kelley.

Reflektovanie slobody

„Sloboda je veľmi dôležitá pre kultúru aj umenie a pre humor a satiru obzvlášť. Upriamili sme pozornosť aj na predstavenia alebo inscenácie, ktoré reflektujú našu spoločnosť. Sú tam zahrnuté diela umelcov, ktorí sa k slobode ako takej rôznym spôsobom postavili, venujú sa jej a dávajú zrkadlo našej spoločnosti,“ priblížil Kelley.

Dramaturgická príprava tematického zamerania festivalu trvala organizátorom viac ako rok a pol, slobodu bude podujatie reflektovať vo všetkých žánroch od divadelného cez pouličné až po výtvarné umenie. Na festivale bude mať napríklad slovenskú premiéru inscenácia White Rabbit – Red Rabbit od iránskeho režiséra Nassima Soleimanpoura, ktorý je v domácom väzení. Sloboda je tiež témou výstavy medzinárodnej karikatúry, ktorá je tradičnou súčasťou festivalu.

Viac o tom, z akých krajín prídu umelci a ďalšie informácie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Netradičný ročník: Kremnické gagy 2020 na fotkách
19
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM