Barbara Dallosová Kultúra

Ešte nemáte plány na vytúžený víkend? Prinášame vám ZOZNAM toho, čo sa dá zažiť v Žiari a okolí!

Do ďalšieho z jarných víkendov zostáva už len niekoľko hodín. Užite si zaslúžený relax v kine či na koncerte. Pozrite, má pre nás naše mesto nachystané tentoraz.

Ilustračný obrázok k článku Ešte nemáte plány na vytúžený víkend? Prinášame vám ZOZNAM toho, čo sa dá zažiť v Žiari a okolí!
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 17. apríla

  • Rozprávkové javisko – Krajská súťažná prehliadka dramatickej tvorivosti detí a dospelých pod názvom Rozprávkové javisko 2015. Prehliadka prebieha v dvoch blokoch. V piatok 17. apríla sa publiku predstaví šesť súťažných divadelných súborov a v sobotu 18. apríla ďalších päť. Trojčlenná odborná porota určí víťazov a nominuje súbory na celoslovenskú prehliadku detského divadla Zlatá priadka, ktorá sa uskutoční v máji v Šali, a na celoslovenskú prehliadku divadla dospelých hrajúcich pre deti pod názvom Divadlo a deti, ktorá sa uskutoční júni v Rimavskej Sobote. Pozrite si kompletný PROGRAM prehliadky.

    Kedy a kde: piatok 17. apríla 9:00 hod. až sobota 18. apríla 15:35 (vyhodnotenie), MsKC

  • KINO: Popoluška – Klasický príbeh, ktorý netreba asi nikomu veľmi predstavovať, tentoraz však vo výtvarne veľkolepom spracovaní, inšpirovanom Disneyho animovanou komédiou. Pred filmom je pripojená krátka animovaná komédia Ľadová horúčka, milá epizódka s postavami z filmu Ľadové kráľovstvo.

    Kedy a kde: 17:00 hod. (premietanie aj v nedeľu, viď nižšie), Kinosála MsKC

  • KINO: Rýchlo a zbesilo 7 – Ďalšie pokračovanie nesmrteľnej akčnej série Rýchlo a zbesilo. Jej hrdinovia stihli prežiť neuveriteľné veci, ale teraz narazia na nepriateľa, vedľa ktorého budú všetci ich doterajší súperi vyzerať ako neviniatka. Počet fanúšikov ságy s každým dielom rapídne narastá, ale tvorcovia nič nenechávajú na náhode. Nadupanú hereckú zostavu v siedmom diely vyšperkovali Kurtom Russellom a hlavne Jasonom Stathamom, ikonou rýchlych a zbesilých filmových vodičov.

    Kedy a kde: 19:00 hod., Kinosála MsKC

  • Koncert: Diabolské husle – Diabolské husle sú pojmom, ktorý už niekoľko desaťročí znamená to najlepšie v oblasti ľudovej kultúry a folklórnej interpretácie na Slovensku. V Kremnici sa predstavia s programom Škovránok.

    Kedy a kde: 19:00 hod., Kino Akropola Kremnica

  • MARS – pátranie v prachu červenej planéty – Audiovizuálny program sa bude venovať mýtom, ktoré sprevádzali túto planétu v staroveku, jej pozorovaniam v minulosti – voľným okom i ďalekohľadmi, aj častokrát mylným interpretáciám ľudí o tom, čo na povrchu videli.

    Kedy a kde: 20:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximilána Hella Žiar nad Hronom

Sobota 18. apríla

  • KINO: Vzkriesenie démona – V horore Vzkriesenie démona Olivia Wilde ukáže, že nie je nič desivejšie, než kráska a zviera v jednej osobe. Pri vedeckom experimente vstane z mŕtvych a zo zakázaného územia si v sebe prinesie kus samotného pekla a ničím neriedené zlo. Vzkriesenie démona vzniklo v produkcii osvedčených hororových tvorcov z Blumhouse Productions, ktorí do kín priniesli Paranormal Activity, Sinister, Očistu či Insidious.

    Kedy a kde: 19:00 hod., Kinosála MsKC

  • U Shakespeara: Zdenka Trvalcová & Band – Speváčka skupiny Voilá Zdenka Trvalcová, rodáčka zo Žarnovice úspešne pôsobiaca v Prahe, s novým projektom, v ktorom sa vracia ku svojmu pôvodnému zameraniu – klasickému šansónu a tiež francúzskemu gipsy swingu. Komorná zostava s akordeónom a gitarou je zaujímavým protipólom k jej už dobre známej skupine Voilá.

    Kedy a kde: 20:00 hod., MsKC U Shakespeara

Nedeľa 19. apríla

  • KINO: Popoluška – Klasický príbeh, ktorý netreba asi nikomu veľmi predstavovať, tentoraz však vo výtvarne veľkolepom spracovaní, inšpirovanom Disneyho animovanou komédiou. Pred filmom je pripojená krátka animovaná komédia Ľadová horúčka, milá epizódka s postavami z filmu Ľadové kráľovstvo.

    Kedy a kde: 16:00 hod. (premietanie aj v piatok, viď vyššie), Kinosála MsKC

  • KINO: Mesto 44 – Film mesto 44 hovorí príbehy mladých ľudí, ktorí žijú svoje životy akoby každý deň mal byť ich posledný. Nie je to vďaka prebytku statočnosti, alebo ľahkovážnosti. Tento postoj je prirodzený vzhľadom na skutočnosť, ktorej čelia. Píše sa rok 1944 a ich príbehy sa odohrávajú vo varšave, ktorá je okupovaná Nemeckom.

    Kedy a kde: 18:00 hod., Kinosála MsKC

Na titul. foto: Zdenka Trvalcová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM