Barbara Dallosová Rôzne Správy

Dobročinné gesto partie zo žiarskeho gymnázia: Takýto výsledok ani nečakali!

Pedagógovia pre dobrú vec obliekli zástery, ruku k dielu priložili aj študenti. Žiarske gymnázium má na konte pôsobivý poredvianočný skutok.

Ilustračný obrázok k článku Dobročinné gesto partie zo žiarskeho gymnázia: Takýto výsledok ani nečakali!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž vo varení vianočnej kapustnice v centre mesta sa v Žiari nad Hronom pomaly ale isto stáva tradíciou. Kuchársku zostavu vyslalo na námestie aj Gymnázium Milana Rúfusa. Stredoškolskí učiteliia Norbert Nagy, Ján Adámik, Vladimír Fabo, Igor Stemnický a Peter Sučanský obliekli zástery a do súťaže sa zapojili s charitatívnym konceptom.

,,Výťažok z predaja kapustnice venujeme OZ Svetielko nádeje, aby mohol pomôcť detským onkologickým pacientom v Banskej Bystrici," vysvetľoval pre Žiar24 nad kotlinou šéfkuchár gymnaziálneho tímu Stemnický.

Ako po súťaži hrdo oznámil pedagóg a zároveň mestský poslanec Norbert Nagy, 150 porcií kapustnice zmizlo za neuveriteľných 35 minút. ,,Výťažok z kapustnice bol 255 eur, k tomu sa pridalo 318 eur za vianočný bazár, ktorí u nás v škole robili študenti pod vedením kolegyne Kamily Kubišovej. Celkom sme teda na detskú onkológiu posunuli 573 eur," hovorí o výsledku Nagy.

Hoci družstvo nieslo tímový názov Chlapi z gympla, ako prezrádza Nagy, čisto chlapská zásluha to nebola. ,,Dali sme si názov Chlapi z gympla, chceli sme ženám dokázať, že to zvládneme spraviť sami. Našťastie nám ale prišla pomôcť pani riaditeľka Dana Paálová, ktorá kapustnicu vydávala, takže nakoniec to bola taká tímová gymnaziálna práca," dodáva s úsmevom Nagy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM