Rôzne Správy

Deti z Janovej Lehoty chceli odlíšiť svoju školu: Takýmto VIDEOM sa pýši máloktorá!

Výsledkom snahy školákov je unikátna hymna s videoklipom a školský maskot, ktorý sa objavuje aj na oficiálnych listinách.

Ilustračný obrázok k článku Deti z Janovej Lehoty chceli odlíšiť svoju školu: Takýmto VIDEOM sa pýši máloktorá!
Zdroj: TASR

Majú svojho maskota v podobe sovy Elvíry, hymnu aj videoklip. Reč je o školákoch z Janovej Lehoty, ktorí sa aj takýmto spôsobom rozhodli odlíšiť od ostatných školopovinných rovesníkov.

Riaditeľ Základnej školy v Janovej Lehote Marcel Kinka priblížil, že sovu ako symbol múdrosti si za svojho maskota vybrali samotné deti v ankete. Pomenovali ju Elvíra a dnes zdobí vestibul školy. Okrem toho má svoje miesto aj na oficiálnych listinách, ktoré škola vydáva. Spolu s päťdesiatkou, ktorá pripomína okrúhle výročie školy, sa nachádza sova aj v záhlaví listín.

Aby toho nebolo málo, školáci sa rozhodli od iných odlíšiť aj vlastnou hymnou. Nápad na jej nahratie skrsol v hlave učiteľky Zdenky Hrnčiarovej Jaššovej. Tá chcela, aby hymna nielen školu vystihovala, ale zároveň ju aj odlišovala od ostatných. ,,Sme radi originálni, tak sme zvolili rockový charakter. Snažili sme sa prostredníctvom nej predstaviť školu a všetko, čo na nej máme," podotkla učiteľka, ktorá zložila aj text hymny. Ako sama uviedla, snažila sa v ňom vystihnúť podstatu školy a jej odlišnosť od iných.

Hymnu naspievali deti v štúdiu v Žiari nad Hronom za pomoci profesionálnych hudobníkov. Nechýba k nej videoklip, v ktorom podľa riaditeľa Kinku účinkujú deti zo všetkých ročníkov. Podľa Hrnčiarovej Jaššovej by v budúcnosti mohli pribudnúť aj ďalšie verzie videoklipu, každá trieda si totiž môže urobiť svoju vlastnú. Ako ďalej uviedla, deti sa z práce na školskej hymne a videoklipe tešili. Kým spočiatku mali obavy, po naspievaní a dokončení videoklipu boli na seba pyšné. Viaceré ich nápady sa objavili aj v samotnom videoklipe. Videoklip k hymne školákov si pozrite v našej videogalérii.

VIDEOKLIP školákov z dedinky pri Žiari
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM