Jakub Forgács Krimi

DESIVÝ opis ÚTOKU medvedice: Mužovi spôsobila mnohopočetné ZRANENIA

Policajti zverejnili informácie o útoku medveďa neďaleko Žiaru nad Hronom. Čo sa odohralo v blízkosti lesníckej chaty?

Ilustračný obrázok k článku DESIVÝ opis ÚTOKU medvedice: Mužovi spôsobila mnohopočetné ZRANENIA
12
Galéria

V pondelok (17.6.) v popoludňajších hodinách prišiel na políciu v Žiari nad Hronom, oznámiť útok medveďom, 71-ročný muž z Trnavej Hory. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti. Prvé informácie o tomto útoku sme vám priniesli už v utorok.

Mnohopočetné zranenia

„Okolo 13.00 hod. sa nachádzal v lesnom poraste neďaleko chatovej oblasti Ladno, v katastri obce Trnava Hora, kde bol kosiť a približne 200 metrov od lesníckej chaty ho napadla medvedica. Potom ako medvedicu spozoroval, snažil sa ju odplašiť, najskôr začala utekať, ale následne sa vrátila a vrhla sa na neho. Po chvíli prestala útočiť a rozbehla sa smerom do lesa,“ uviedli muži zákona so slovami, že poškodený si všimol, že sa k nej pripojili dve medvieďatá.

Zranený muž sa išiel dať ošetriť na urgent a vec oznámiť polícii.

„Utrpel mnohopočetné drobné rany a odreniny na trupe, horných aj dolných končatinách aj hematóm pravého oka,“ vymenovali policajti so slovami, že na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého JUH, ktorý už danú vec rieši.

Útokov pribúda

Ako poznamenali policajti, od 23. marca sme v kraji preverovali hlásenie o výskyte medveďa hnedého už 44-krát a štyri osoby boli medveďom aj napadnuté: v nedeľu (14.4.) boli napadnutí dvaja muži (turisti) v okrese Detva, časť Iviny. V stredu (1.5.) bol napadnutý hubár v okrese Banská Bystrica neďaleko obce Selce. V pondelok (17.6.) bol napadnutý muž v okrese Žiar nad Hronom neďaleko obce Trnava Hora.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy o medveďoch na Slovensku

Medveď hnedý
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM