Čítanie, pri ktorom vyhladnete: Žiarska LUNA predstavila nový jedálny lístok, zmenili sa jedlá i ceny!
V jedálnom lístku obľúbenej žiarskej reštaurácie pribudli aj novinky, vrátili sa však i staré overené recepty, ktoré si zákazníci pýtali. Prezrite si vynovený ponukový lístok reštaurácie Hotela LUNA i s cenami.
Najbližšie, keď sa pôjdete usadiť do príjemných priestorov reštaurácie v centre Žiaru nad Hronom, do rúk dostanete nový jedálny lístok. Kuchyňa reštaurácie v ňom si pre zákazníkov pripravila lákavé novinky ako napríklad kačaciu paštétu s domácim chlebíkom vo svete veľmi obľúbený fish & chips, či zdravú novinku v podobe BIO cestovín.
Klasika zostáva, ceny klesli
Ako ubezpečila Viktória Susányiová z Hotela LUNA, zákazníci v jedálnom lístku nájdu aj stálice, ktoré sa v reštaurácii tešia veľkej obľube. Stále si tu teda pochutnáte napríklad na bezkonkurenčne najobľúbenejšej sviečkovej, ako ju vedia iba v LUNE, alebo na skvelých domácich hamburgeroch. Potešia i upravené ceny.
,,Niektoré jedlá sme inovovali pre dokonalejšiu chuť a pridali sme tiež množstvo noviniek. Zákazníci sa ale nemusia obávať, v lístku sme ponechali aj obľúbené jedlá, a to dokonca za oveľa lepšie ceny. ," vysvetľuje Susányiová.
Na otázku, čo je absolútnym favoritom kuchyne a čo by v LUNE odporúčali ochutnať každému zákazníkovi, Susányiová odpovedala bez rozmýšľania: ,,Čo by mali zákazníci u nás určite ochutnať sú fantastické kačacie prsia s červenou kapustou, sušenými slivkami a žemľovým knedlíkom, ale favoritom je aj jelení guláš a hovädzie líčka so zemiakovou kašou.."
Nový lístok, nová akcia
So spustením jedálneho lístka v reštaurácii Hotela LUNA pripravili aj akciu na najbližšie týždne – grilovaný encián s brusnicami a varenými zemiakmi za skvelú cenu, 2,69 eur.
Akcie, ako je táto, budú v LUNE pokračovať aj v budúcnosti, encián ale po čase vystrieda iná dobrota za výhodnú cenu.
Hoci LUNA prináša návštevníkom neustále niečo nové, jedno sa v obľúbenej žiarskej reštaurácii nezmení určite – kvalita. Nech si už z jedálneho lístka vyberiete čokoľvek, môžete sa spoľahnúť že na tanieri dostanete jedlo z tých najlepších surovín. ,,Naše mäsá sú výhradne slovenského pôvodu a sme držiteľmi certifikátu a ochrannej známky ,,Kvalita z našich regiónov“ a teda varíme výlučne z najkvalitnejších, slovenských a originálnych surovín," priblížila Susányiová.
Jedálny lístok reštaurácie Hotela LUNA
Predjedlá:
- Carpaccio z údeného lososa na frisé šalátiku s limetkovo-kôprovým – 4,90€
- Kačacia paštéta podávaná s domácim chlebom – 3,90€
- Grilovaný oštiepok na mini šaláte s domácim opečeným chlebom – 3,90€
- Zapekané slimáky na masle podávané s domácim opečeným chlebom – 4,80€
Polievky:
- Silný kurací vývar s domácimi rezancami a zeleninkou – 1,50€
- Talianska Pomodoro so zemiakovým chipsom a parmezánom – 1,90€
- Fazuľová polievka s údeným mäsom a domácim chlebom – 2,50€
Jedlá z rýb:
- Filet z tresky v cestíčku s hranolkami a tatárskou omáčkou (fish&chips) – 4,90€
- Grilovaný filet z čerstvého lososa s parmezánovým pyré a cviklovým ragú – 7,50€
Jedlá z hydinového mäsa:
- Grilované kuracie prsia na prírodno – 4,30€
- Vyprážaný kurací rezeň – 4,50€
- Steak z kačacích pŕs s červenou kapustou na víne, sušenými slivkami – 7,30€
Jedlá z bravčového mäsa:
- Bravčová panenka v slaninke na restovaných fazuľových strukoch – 6,00€
- Vyprážaný bravčový rezeň – 4,50€
- Bravčové rezance so zeleninou prekladané zemiakovými plackami – 5,50€
Jedlá z hovädzieho mäsa:
- Tradičná hovädzia sviečková na smotane podávaná s brusnicami – 5,50€
- Dusené hovädzie líčka na koreňovej zelenine so zemiakovou kašou – 6,50€
- Steak z hovädzej sviečkovice s bylinkovým maslom – 11,90€
- Hovädzie plátky zo sviečkovice podávané s omáčkou demi glace a viedenskou cibuľkou – 9,90€
Jedlá z diviny:
- Jelení guláš podávaný so žemľovým knedlíkom – 6,50€
- Konfitované bažantie stehno s vínovou redukciou na pučených zemiakoch – 7,30€
Bezmäsité jedlá:
- Vyprážaný syr so zemiakovými hranolkami a domácou tatárskou omáčkou – 4,50€
- Grilovaný encián s brusnicami – 3,80€
- Domáce bryndzové taštičky s kyslou smotanou a restovanou cibuľkou – 4,80€
- Krémové rizoto s parmezánom (s možnosťou hrášku, cvikle alebo špenátu) – 4,50€
- Penne Arrabiata / Penne Arrabiata – 4,80€
- BIO cestoviny s paradajkovou omáčkou, 100% jablková šťava – 2,49€ – vhodné pre deti do 12 rokov
- Parená buchta plnená nutellou a preliata vanilkovým krémom – 2,20€
Šaláty:
- Veľký grécky šalát – 4,90€
- Caesar šalát s grilovanými kuracími kúskami a strateným vajíčkom (ľadový šalát, rímsky šalát, sardelky, grilované kuracie kúsky, píniové oriešky, vajce, domáci caesar dressing, krutóny) – 5,90€
- Teplý šalát z grilovanej zeleninky s balkánskym syrom (grilované: cuketky, paradajky, cvikla; olivový olej, cesnak, olivy, balkánsky syr, toasty) – 4,90€
- Malý alebo veľký MIX šalát podľa vlastného výberu zo šalátového pultu 1,50€/3,50€
Dezerty:
- Domáca štrúdľa podľa dennej ponuky (viac druhov) – 1,60€
- Horúce maliny so zmrzlinou – 2,70€
- Palacinkové tagliatelle s orechami a karamelovým krémom – 3,30€
- Broskyňový cheesecake – 2,50€
- Čokoládový fondant s čučoriedkovým dipom – 2,50€
- Domáca Marlenka – 2,50€
- Dezert podľa dennej ponuky – 2,00 €
Chuťovky:
- Domáci chlieb s masťou a cibuľou – 3,90€
- Miniharuľky s kyslou smotanou – 2,50€
- Syrová variácia zdobená hroznom a olivami podávaná s domácim chlebom – 4,90€
- Grilované bravčové rebro podávané s pikantným dressingom a domácim – 8,00€
- Huspenina podávaná s domácim chlebom – 4,50€
- Domáci hovädzí hamburger s hranolkami (z čerstvého hovädzieho mäsa, žemľa, zelenina, listový šalát, červená cibuľa, kečup, tatárska omáčka) – 5,50€
- Domáci cheeseburger s hranolkami (z čerstvého hovädzieho mäsa, syr eidam, žemľa, zelenina, listový šalát, červená cibuľa, kečup, tatárska omáčka) – 5,50€
- Domáci syrový hamburger s hranolkami (vyprážaný syr, žemľa, zelenina, listový šalát, červená cibuľa, kečup, tatárska omáčka) – 5,50€
- Tradičný hovädzí tatarák s hriankami a cesnakom – 8,90€