Správy

Činnosť žiarskej pôrodnice POZASTAVIA: Dôvodom je NEDOSTATOK personálu

Pôrodnica kapacitne nedokáže pokryť 24-hodinovú prevádzku oddelenia i ústavnej pohotovostnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Činnosť žiarskej pôrodnice POZASTAVIA: Dôvodom je NEDOSTATOK personálu
Zdroj: pixabay.com

Nemocnica v Žiari nad Hronom pre nedostatok personálu pozastaví na konci roka prevádzku pôrodnice. Predbežne to bude na tri mesiace. TASR o tom v utorok informovala Jarmila Ševčíková zo spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Zložitá situácia

Ako ďalej uviedla, zmeny začnú platiť v druhej polovici decembra tohto roka. Prevádzka gynekologickej ambulancie aj plánovaných operačných výkonov sa však nemení. Objasnila, že situácia s počtom lekárov je na oddelení zložitá už dlhodobo. Medicínsky riaditeľ Agel SK Waldemar Krzysztof Kmiecik dodal, že nábory gynekológov boli v minulosti úspešné.

„Najmä medializácia optimalizácie siete nemocníc však zohrala výraznú úlohu v destabilizácii personálu v nemocniciach nášho typu kategorizovaných do prvej úrovne,“ vysvetlil s tým, že v nej sú avizované kritériá v počtoch pôrodov a riadená redukcia počtu pôrodníc s menej ako 800 pôrodmi ročne. Redukciu počtu pôrodníc predbiehajú podľa jeho slov odchody lekárov z menších pracovísk, akým je aj žiarska nemocnica s tohtoročným očakávaným počtom pôrodov približne 480.

Reakciu primátora si môžete prečítať na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM