Rôzne

Chladné a veterné počasie do konca týždňa? Pozrite, čo predpovedá žiarsky meteorológ na ďalšie dni

Súčasné extrémne veterné a chladné počasie so zrážkami spôsobila tlaková níž, ktorá sa prehĺbila nad Balkánom a v priebehu štvrtka postúpi k nášmu územiu. Aké počasie nás čaká potom? Hovorí žiarsky meteorológ Ján Wolf.

„Výrazný tlakový gradient medzi touto tlakovou nížou (999 hPa) a tlakovou výšou (1036 hPa) nad západnou Európou prinesie výdatné zrážky predovšetkým na severné a severovýchodné Slovensko,“ vysvetľuje meteorológ a dodáva: „Okrem výdatných zrážok v spomínanej časti Slovenska, je dôležité upozorniť na silný vietor, ktorý vo štvrtok na horách, bude dosahovať silu víchrice.“

V Žiari nad Hronom by mali nárazy vetra dosahovať 60 – 70 km/h. „Čo sa týka zrážok v našom meste a v rámci celého regiónu, nemali by byť výdatné, a teda v podobe povodní. Viac zrážok očakávame v priebehu piatka (10 – 20 mm). Najchladnejší bude, ale štvrtok s teplotou okolo 10°C. Pocit chladu, bude znásobený silným vetrom,“ predpovedá Ján Wolf.

Aký nás čaká víkend a budúci týždeň?

„Cez víkend teplota vystúpi na 15°C až 18°C. Od budúceho týždňa sa počasie stabilizuje a postupne sa začne otepľovať. V poslednej májovej dekáde (20. – 31.5.) predpokladáme, že teploty porastú na hodnoty 25°C až 29°C. Nie je vylúčený ani tropický deň,“ hovorí ďalej žiarsky meteorológ.

Nočné teploty, budú v intervale 13°C až 7°C. V tomto období sa môžu vo vlhkom a teplom počasí vyskytnúť zrážky v podobe búrok z tepla. Z meteorologického hľadiska pravdepodobne, skončí mesiac máj ako teplotne a zrážkovo normálny.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM