Správy

Cestu na strednom Slovensku úplne UZAVRÚ: Obmedzenia potrvajú celé mesiace

Cieľom modernizácie úseku cesty I/76 medzi Hronským Beňadikom a časťou Psiare je zlepšiť dopravný komfort, zvýšiť bezpečnosť premávky a ochranu chodcov či cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Cestu na strednom Slovensku úplne UZAVRÚ: Obmedzenia potrvajú celé mesiace
Zdroj: TASR

Cesta I/76 medzi Hronským Beňadikom a časťou Psiare v okrese Žarnovica bude od soboty (1. 6.) niekoľko mesiacov úplne uzavretá. Dôvodom sú rekonštrukčné práce, ktoré zahŕňajú opravu vozovky, mostov i oporného múru, obchádzka bude viesť cez okolité obce. TASR o tom informoval Lukáš Trepáč z odboru komunikácie Slovenskej správy ciest (SSC).

Práce potrvajú do Vianoc

„SSC na celom úseku zmodernizuje vozovku a mosty, pribudnú prvky pasívnej bezpečnosti, osadí nové zvodidlá, nové dopravné značenie, nainštaluje osvetlenie priechodov pre chodcov a budú vybudované aj nové bezbariérové autobusové zastávky v časti Psiare,“ priblížil Trepáč s tým, že celková výška preinvestovaných finančných prostriedkov je 7,34 milióna eur.

Cieľom modernizácie úseku cesty I/76 medzi Hronským Beňadikom a časťou Psiare je zlepšiť dopravný komfort, zvýšiť bezpečnosť premávky a ochranu chodcov či cyklistov. Práce odštartujú v sobotu (1. 6.), dopravné obmedzenia by mali trvať do Vianoc.

Úplná uzávera

„Úplná uzávera cesty je nevyhnutná kvôli blízkosti cesty k ochrannému pásmu Železníc Slovenskej republiky, ktoré tiež v úseku realizujú stavebné práce. Obojsmerná obchádzková trasa povedie cez Tekovské Nemce, Čaradice a Kozárovce,“ uviedol Trepáč.

SSC v súvislosti s rekonštrukčnými prácami a obmedzeniami žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť, ohľaduplnosť a ostražitosť. Vyzýva tiež na zvýšenú bezpečnosť a sledovanie dočasného dopravného značenia na obchádzkových trasách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM