Správy

Cestári varujú pred zľadovateným snehom: Úseky pri Žiari, kde radšej opatrne

So zradným zľadovateným snehom či hmlou majú podľa cestárov vodiči počítať na viacerých slovenských cestách. Ostražitý treba byť aj na cestách okolo Žiaru.

Ilustračný obrázok k článku Cestári varujú pred zľadovateným snehom: Úseky pri Žiari, kde radšej opatrne
Zdroj: Dnes24.sk

Všetky sledované úseky ciest, diaľnic a rýchlostných komunikácií na Slovensku sú zjazdné. Vodiči by si mali ale na niektorých úsekoch dávať pozor na zľadovatený sneh a hmlu alebo použiť snehové reťaze. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Zľadovatený sneh do dvoch centimetrov je miestami na ceste II/537 Podbanské – Tatranská Polianka, II/524 Majere – Banská Štiavnica, II/578 Skalka – Kremnica, v okolí Banskej Štiavnice, Kremnice, Novej Bane a Žiaru nad Hronom.

Snehové reťaze musia použiť na horskom priechode Vrchslatina vodiči vozidiel nad desať metrov celkovej dĺžky. Na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetky vozidlá. Pre autá dlhé viac ako desať metrov je uzavretý horský priechod Šútovce (cesta III/1774).

Vodiči by si mali dávať pozor aj na hmlu s dohľadnosťou do 50 metrov okolí Šale a s dohľadnosťou do 100 metov v okolí Dunajskej Stredy a Nitry. Cesty II/549 Úhorná – Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla – Stratená sú uzavreté pre všetku dopravu, cesty sú totiž v zimnom období neudržiavané.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM