Barbara Dallosová Správy

Bol nádejou pre mesto bez kamiónov: Policajti o obchvate Žiaru po dvoch rokoch

Pred dvomi rokmi slávnostne strihal premiér Robert Fico pásku na žiarskom obchvate. Čo sa odvtedy zmenilo?

Ilustračný obrázok k článku Bol nádejou pre mesto bez kamiónov: Policajti o obchvate Žiaru po dvoch rokoch
Zdroj: TASR

Onedlho uplynú dva roky od oficiálneho otvorenia obchvatu R2. Takmer šesťkilometrovú obchádzku Žiaru nad Hronom slávnostne odovzdali do užívania v decembri 2014.

Obchvat mal mesto odbremeniť

Obchádzka Žiaru dlhá 5760 metrov mala nielen zvýšiť plynulosť a rýchlosť premávky na tomto ťahu, ale aj zlepšiť život Žiarčanom. Do jej sprejazdnenia bola totiž v smere od Prievidze v oboch smeroch vedená doprava po ceste I/50, teda priamo cez hlavný ťah mestom.

Obchvat bol po jeho sfunkčnení v meste témou číslo jeden. Niektorí obyvatelia a vodiči si zmenu v doprave od začiatku pochvaľovali, objavili sa ale aj názory, že novovybudovaná cesta zíva prázdnotou a kamióny v meste stále vídať. Výstavba obchvatu priniesla vodičom aj novinky, ako napríklad kruhový objazd pri vstupe do obce Lovčica-Trubín.

Cez Žiar chodí menej áut, tvrdia policajti

Ako vysvetlil Miroslav Mazúr z Okresného dopravného inšpektorátu v Žiari nad Hronom, polícia nevie vyčísliť frekventovanosť obchvatu R2, jeho fungovanie však hodnotí pozitívne.

,,Polícia nevedie žiadne štatistiky frekventovanosti tejto cesty. Avšak počet vozidiel, ktorý prechádza mestom Žiar nad Hronom, sa určite znížil, hoci konkrétne čísla povedať nevieme," uviedol pre Žiar24 Mazúr.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM