Jakub Forgács Správy Samospráva

Zjednosmernenie revúckych ulíc prinieslo aj problémy: Ako to chce mesto riešiť?

Vedenie mesta a občania na spoločnom stretnutí skompletizovali pripomienky, ktoré poukazujú na komplikácie, ktoré s touto zmenou nastali, ale navrhli i určité riešenia.

Ilustračný obrázok k článku Zjednosmernenie revúckych ulíc prinieslo aj problémy: Ako to chce mesto riešiť?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Na podnet Okresného dopravného inšpektorátu Revúca došlo v meste pred dvomi mesiacmi k zjednosmerneniu miestnych komunikácií na uliciach Sládkovičova (od budovy materskej školy) a Jilemnického, a k zmene hlavnej a vedľajšej cesty v križovatke miestnych komunikácií na uliciach Jilemnického a Kukučínovej. Mesto o tom informovalo na svojej facebookovej stránke.

Pribudli problémy

Realizáciou tejto zmeny organizácie dopravy malo dôjsť k zlepšeniu dopravno-bezpečnostnej situácie v spomínanej lokalite, nakoľko bola zmena podľa slov mesta vyvolaná častými kolíznymi situáciami medzi protiidúcimi motorovými vozidlami, ako aj porušovaním zákona o cestnej premávke vzhľadom k nedostatku parkovísk.

"Avšak nové dopravné značenie spôsobilo napr. preťaženie Kukučínovej ulice nákladnými autami, či problém so zabezpečením zásobovania pre prevádzky v celej lokalite.

A práve preto vedenie mesta a občania žijúci na dotknutých uliciach na spoločnom stretnutí skompletizovali pripomienky, ktoré poukazujú na komplikácie, ktoré s touto zmenou nastali, ale navrhli i určité riešenia.

Rozhodne dopravný inšpektorát

„Samospráva v tejto chvíli pracuje na príprave podkladov, s ktorými sa obráti na Okresný dopravný inšpektorát v zmysle žiadosti o odstránenie dopravného značenia, ako aj s novým návrhom vyriešenia spomínaného pôvodného problému,“ uviedlo ďalej mesto.

„Zostáva dúfať, že Okresný dopravný inšpektorát pristúpi k úprave, pretože ako sa zdá, viaceré varianty riešenia tu sú, napr. i taký zákaz státia obmedzený iba na určitý čas,“ dodáva mesto s tým, že o tom, ako to dopadne, bude informovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM