Eva Viestová Samospráva

Na Zochovej škole si zaspomínali na hrôzy II. svetovej vojny

Minulý týždeň nás v škole navštívili traja starší páni. Boli to členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Revúcej Ján Debnár, Pavol Hruška a nám všetkým dobre známy učiteľ Štefan Haviar.

Ilustračný obrázok k článku Na Zochovej škole si zaspomínali na hrôzy II. svetovej vojny
Foto: Eva Viestová

Prišli nám, ôsmakom, porozprávať o udalostiach druhej svetovej vojny, o tom, aké to bolo ťažké životné obdobie, čo všetko si ako mládenci alebo deti museli prežiť a spomínalo sa im na niektoré udalosti z toho obdobia veru veľmi ťažko. Bola som prekvapená, že všetci moji spolužiaci boli ticho a zaujímalo ich to.

A keďže nám „zazvonilo“ asi v polovici besedy a my sme si chceli rozprávanie týchto pánov vypočuť do konca, pani riaditeľka nám besedu predĺžila, za čo jej ďakujeme. Už dávno sme nemali takú pútavú a pre nás zaujímavú besedu.

V závere besedy sme sa ujov opýtali, či by s nami budúci rok nešli na exkurziu do koncentračného tábora Osvienčim, pretože by sme chceli vidieť tie miesta hrôzy na vlastné oči a oni súhlasili. Takže, dovidenia o rok a vrelá vďaka za pútavé a emotívne rozprávanie.

info: Dominika Husaniková, VIII. B

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM