Správy

Ročné priority pre najmenej rozvinuté okresy? V návrhu aj pozemkové úpravy v okrese Revúca

Vicepremiér Richard Raši má po schválení ročných priorít pre okresy vládou poskytnúť regionálny príspevok v celkovej výške 2,159 milióna eur podľa zoznamu projektov financovaných alebo spolufinancovaných z regionálneho príspevku.

Ilustračný obrázok k článku Ročné priority pre najmenej rozvinuté okresy? V návrhu aj pozemkové úpravy v okrese Revúca
22
Galéria
Zdroj: TASR

Rozvoj cestovného ruchu v okrese Gelnica, iniciovanie a realizovanie projektov pozemkových úprav v okresoch Revúca a Trebišov, podpora podnikania mladých v okrese Rožňava i podpora sociálnych a obecných podnikov v okrese Sobrance sú medzi návrhmi ročných priorít pre deväť z najmenej rozvinutých okresov na rok 2019 z dielne Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII). Vláda ich prerokuje v stredu (27. 2.).

K ďalším patria napríklad výstavba budovy kuchyne v areáli zariadenia sociálnych služieb v okrese Medzilaborce, rozšírenie a finančné zabezpečenie siete domov sociálnych služieb v okrese Bardejov, podpora podnikateľského subjektu v okrese Svidník, ktorý vytvorí 6 nových miest. Pri návrhoch iniciovania a realizovania projektov pozemkových úprav sú zodpovední okresný úrad a Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, uvádza sa v materiáli na rokovanie vlády.

Ide o niekoľko desiatok návrhov pre okresy Bardejov, Gelnica, Kežmarok, Medzilaborce, Revúca, Rožňava, Sobrance, Svidník a Trebišov. Pripravili ich okresné úrady s miestne príslušným výborom, Úradom vlády SR, ÚPVII, vyšším územným celkom, obcami a ostatnými sociálno-ekonomickými partnermi.

Vicepremiér Richard Raši (Smer-SD) po schválení týchto ročných priorít pre okresy vládou má poskytnúť regionálny príspevok v celkovej výške 2,159 milióna eur podľa zoznamu projektov financovaných alebo spolufinancovaných z regionálneho príspevku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z nedávneho výjazdového rokovania vlády v Revúcej!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Výjazdové rokovanie vlády SR v Revúcej
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM