Jakub Forgács Správy

Revúcka tržnica opäť otvára: Kedy a za akých podmienok nakúpite zeleninu či kvety?

Otvorenie trhoviska je sprevádzané príslušnými opatreniami. S čím treba počítať?

Ilustračný obrázok k článku Revúcka tržnica opäť otvára: Kedy a za akých podmienok nakúpite zeleninu či kvety?
Zdroj: Dnes24.sk

Predaj na tržniciach bol zakázaný od 8. marca, avšak na základe najnovšej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR je prevádzka nekrytých a čiastočne krytých trhovísk opäť povolená. Mesto Revúca na svojej facebookovej stránke oznámilo, že spustilo trhový predaj na Mestskej tržnici a vy si tak môžete požiadať o povolenie predaja, resp. poskytovania služieb na trhovom mieste v Revúcej alebo si len naplánovať nákup priesad, kvetov, zeleniny či ovocia.

„Predaj na tržnici bude opäť prebiehať každý pracovný deň (od pondelka do piatku),“ uvádza mesto.

Za prísnych opatrení

Samozrejme, otvorenie trhoviska je sprevádzané príslušnými opatreniami, ktoré sú uvedené v stanovisku ÚVZ SR: „Jednotlivé predajné miesta budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozostupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať navyše zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska.“

Vstup a pohyb po trhovisku bude podľa slov mesta umožnený len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka), pri vchode na trhovisko bude zákazník povinný aplikovať dezinfekciu na ruky a zachovávať odstupy.

„Preto vás touto cestou aj prosíme, aby ste rešpektovali pokyny a zavedené opatrenia. Chránili tak seba i ostatných okolo vás,“ píše mesto.

Ako požiadať o miesto?

Záujemcovia o trhové miesto nájdu žiadosť o povolenie predaja/posky­tovania služieb na stránke mesta v kategórii Tlačivá a formuláre pod Oddelením životného prostredia a verejného poriadku a svoje žiadosti aj s prílohami môžu zasielať i elektronicky na: murinova@revuca.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM