Jakub Forgács Rôzne Správy

Revúčanka Zuzka vyrába nádherné torty: Snažím sa, aby bola každá originál, FOTO

Detské či svadobné torty? Talentovaná Revúčanka Zuzana Bolačeková premieňa sladké dobroty na hotové umelecké diela.

Ilustračný obrázok k článku Revúčanka Zuzka vyrába nádherné torty: Snažím sa, aby bola každá originál, FOTO
20
Galéria
Zdroj: archív Zuzany Bolačekovej

Revúčanka Zuzana Bolačeková má doslova sladkú prácu. Vyrába torty, ktoré zdobia nielen svadobné hostiny, ale aj detské oslavy. Čo jej zákazníkom chutí najviac a akú netradičnú tortu už vytvárala? Viac prezradila v rozhovore…

Ako dlho sa už venujete remeslu cukrárky a ako ste sa k tejto práci dostali?

Nie som vyučená cukrárka, ale s narodením môjho staršieho syna pred siedmimi rokmi a potrebou vlastnej realizácie počas materskej dovolenky som našla záľubu v príprave rôznych dobrôt na detské oslavy. :) Upiekla som mu aj jeho prvú tortu, ešte ozdobenú fondánom. Ale keďže preferujem zdravú výživu, prešla som od fondánu k zdravšiemu zdobeniu krémom, čerstvým ovocím či živými kvetmi. Práve táto kreatívna časť ma baví zo všetkého najviac. Torty začali mat úspech aj u mojich známych a nakoľko takéto torty v Revúcej vtedy nikto ešte nerobil, záujem rástol a tak sa začala moja cesta pečenia.

Kedy ste začali vyrábať torty na zákazku?

Mojim priateľom sa zapáčila a zachutila moja tvorba, a to ma inšpirovalo k ďalšiemu pečeniu a vymýšľaniu nových receptov a dizajnu zdravých dobrôt. Bude to už pár rokov…

Na aké príležitosti ich vyrábate najčastejšie?

Narodeniny a svadby.

Torty vytvárate podľa predlohy – obrázka alebo aj podľa opisu človeka?

Zákazníkov v úvode vždy zasypem kopou otázok, aby som si vytvorila podrobnú predstavu o tom, o akú tortu majú záujem. Považujem za dôležité, zladiť očakávania a reálne možnosti. V konečnom dôsledku je to však o mojej fantázii. :)

Zvyknete sa napríklad aj inšpirovať fotkami z internetu?

Áno, najmä pri detských tortách.

Koľko trvá výroba takej torty a čo najviac ovplyvňuje dĺžku jej výroby?

To je individuálne, od dvoch do desiatich hodín.

Viete vymenovať nejaké obľúbené motívy a príchute, ktoré majú radi Revúčania?

Dospelí preferujú čokoládovú s malinami. Detské tortičky najčastejšie plním s mascarpone a čerstvým ovocím. Motívy sú rôzne, ale snažím sa, aby každá torta bola originál. :)

Akú najnetradičnejšiu tortu, či už chuťovo alebo vzhľadom, ste už vyrábali?

Jednoduchú bielu tortu zdobenú zlatom a sukulentami. :)

Čo iné okrem tort ešte zvyknete piecť?

Pečiem aj rôzne druhy moderných koláčikov ako tartaletky, makrónky, cheesecakes, popcakes a pod. Pri zdravších verziách používam špaldovú múku, trstinový cukor, prírodné farbivá. V ponuke mám aj bezlepkové a bezlaktózové torty a zákusky. Po skončení materskej dovolenky plánujem rozšíriť ponuku zdravých dobrôt, Revúčania sa majú na čo tešiť. :)

Krásne torty Zuzany Bolačekovej si môžete pozrieť aj v priloženej fotogalérii alebo na jej stránke!

V OBRAZOCH: Talentovaná Revúčanka premieňa torty na hotové umelecké diela
20
Galéria
Zdroj: archív Zuzany Bolačekovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM