Revúčanka Zuzka vyrába nádherné torty: Snažím sa, aby bola každá originál, FOTO
Detské či svadobné torty? Talentovaná Revúčanka Zuzana Bolačeková premieňa sladké dobroty na hotové umelecké diela.
Revúčanka Zuzana Bolačeková má doslova sladkú prácu. Vyrába torty, ktoré zdobia nielen svadobné hostiny, ale aj detské oslavy. Čo jej zákazníkom chutí najviac a akú netradičnú tortu už vytvárala? Viac prezradila v rozhovore…
Ako dlho sa už venujete remeslu cukrárky a ako ste sa k tejto práci dostali?
Nie som vyučená cukrárka, ale s narodením môjho staršieho syna pred siedmimi rokmi a potrebou vlastnej realizácie počas materskej dovolenky som našla záľubu v príprave rôznych dobrôt na detské oslavy. :) Upiekla som mu aj jeho prvú tortu, ešte ozdobenú fondánom. Ale keďže preferujem zdravú výživu, prešla som od fondánu k zdravšiemu zdobeniu krémom, čerstvým ovocím či živými kvetmi. Práve táto kreatívna časť ma baví zo všetkého najviac. Torty začali mat úspech aj u mojich známych a nakoľko takéto torty v Revúcej vtedy nikto ešte nerobil, záujem rástol a tak sa začala moja cesta pečenia.
Kedy ste začali vyrábať torty na zákazku?
Mojim priateľom sa zapáčila a zachutila moja tvorba, a to ma inšpirovalo k ďalšiemu pečeniu a vymýšľaniu nových receptov a dizajnu zdravých dobrôt. Bude to už pár rokov…
Na aké príležitosti ich vyrábate najčastejšie?
Narodeniny a svadby.
Torty vytvárate podľa predlohy – obrázka alebo aj podľa opisu človeka?
Zákazníkov v úvode vždy zasypem kopou otázok, aby som si vytvorila podrobnú predstavu o tom, o akú tortu majú záujem. Považujem za dôležité, zladiť očakávania a reálne možnosti. V konečnom dôsledku je to však o mojej fantázii. :)
Zvyknete sa napríklad aj inšpirovať fotkami z internetu?
Áno, najmä pri detských tortách.
Koľko trvá výroba takej torty a čo najviac ovplyvňuje dĺžku jej výroby?
To je individuálne, od dvoch do desiatich hodín.
Viete vymenovať nejaké obľúbené motívy a príchute, ktoré majú radi Revúčania?
Dospelí preferujú čokoládovú s malinami. Detské tortičky najčastejšie plním s mascarpone a čerstvým ovocím. Motívy sú rôzne, ale snažím sa, aby každá torta bola originál. :)
Akú najnetradičnejšiu tortu, či už chuťovo alebo vzhľadom, ste už vyrábali?
Jednoduchú bielu tortu zdobenú zlatom a sukulentami. :)
Čo iné okrem tort ešte zvyknete piecť?
Pečiem aj rôzne druhy moderných koláčikov ako tartaletky, makrónky, cheesecakes, popcakes a pod. Pri zdravších verziách používam špaldovú múku, trstinový cukor, prírodné farbivá. V ponuke mám aj bezlepkové a bezlaktózové torty a zákusky. Po skončení materskej dovolenky plánujem rozšíriť ponuku zdravých dobrôt, Revúčania sa majú na čo tešiť. :)
Krásne torty Zuzany Bolačekovej si môžete pozrieť aj v priloženej fotogalérii alebo na jej stránke!