Jakub Forgács Správy

Ľudia dostali predčasný vianočný DARČEK: Školský bazén bude slúžiť aj verejnosti, FOTO

Gymnázium Martina Kukučina v Revúcej sa môže ako jedna z mála škôl pochváliť vlastným bazénom. Ten vybudovali spolu so školou v osemdesiatych rokoch a doposiaľ slúžil výhradne pre žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia dostali predčasný vianočný DARČEK: Školský bazén bude slúžiť aj verejnosti, FOTO
9
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Obyvatelia Revúcej v stredu dostali od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK( predčasný vianočný darček. Bazén v priestoroch miestneho Gymnázia Martina Kukučína, ktorý doposiaľ slúžil len pre vyučovanie telesnej výchovy, bude sprístupnený aj pre verejnosť. S prevádzkou počíta aj počas vianočných prázdnin. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Pre žiakov aj verejnosť

Gymnázium Martina Kukučina v Revúcej sa môže ako jedna z mála škôl pochváliť vlastným bazénom. Ten vybudovali spolu so školou v osemdesiatych rokoch a doposiaľ slúžil výhradne pre žiakov a vyučovanie telesnej výchovy. Od dnes, vďaka spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), mesta Revúca a školy, bude otvorený aj pre verejnosť.

„Som veľmi rád, že dnes sme sa tu stretli, aby sme spoločne obyvateľom Revúcej odovzdali tento predčasný vianočný darček. Aj tu ideme príkladom toho, ako sa veci dajú robiť. Našou dlhodobou ambíciou je športoviská v areáloch krajských stredných škôl sprístupňovať mimo vyučovacích hodín aj verejnosti, aby sme prispeli k rozvoju miestnej komunity a podporili zdravé návyky detí aj dospelých,“ povedal župan Ondrej Lunter.

Koniec dochádzania

Prevádzkovanie plavárne je finančne nesmierne náročné a Revúčania doposiaľ za krytým bazénom museli dochádzať do Závadky nad Hronom alebo Rimavskej Soboty.

„Ďakujem pánovi županovi, pani riaditeľke i pedagógom, vďaka ktorým mohlo vzniknúť občianske združenie Športový klub Relax GMK, ktoré bude bazén pre verejnosť prevádzkovať.Najprv začne skúšobnou prevádzkou, tri dni v týždni, podľa záujmu verejnosti i podľa kapacít plavčíkov bude postupne otváracie hodiny upravovať. Pre Revúčanov naviac už tento piatok otvárame aj syntetickú ľadovú plochu pre verejné korčuľovanie,“ doplnil primátor Revúcej Július Buchta.

Viac o otváracích hodinách bazéna sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kraj sprístupnil bazén v revúckom gymnáziu aj pre verejnosť
9
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM