Správy

Koronavírus: Nové opatrenia v Revúcej: Na čo si posvietia policajti?

Mestský úrad funguje v nestránkovom režime. Zároveň sa pozastavuje doručovanie rozhodnutí mesta k miestnym daniam a poplatkom. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Nové opatrenia v Revúcej: Na čo si posvietia policajti?
23
Galéria
Foto: Eva Viestová

Mestský úrad Revúca bude v nasledujúcich dňoch vzhľadom na aktuálnu situáciu pri šírení nového koronavírusu fungovať v nestránkovom režime. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke revuckelisty.sk.

V obmedzenom režime

„Klientom budú prvotné informácie poskytované len v kancelárii prvého kontaktu v obmedzenom režime v pracovných dňoch od 9:30 do 11:30 na prízemí budovy, ktorá bude v uvedenom čase sprístupnená,“ konkretizuje samospráva.

Ako dodáva, zároveň sa pozastavuje doručovanie rozhodnutí mesta k miestnym daniam a poplatkom a v núdzovom režime budú fungovať i mestské spoločnosti Bytové hospodárstvo, Mestské lesy a spoločný stavebný úrad.

Sledovanie nedodržiavania karantény

Podľa slov primátora Revúcej Júliusa Buchtu príslušníci mestskej a štátnej polície budú prostredníctvom kamerového systému sledovať zdržiavanie sa viac ako desiatich osôb na verejných miestach. Zároveň sa bude kamerový systém využívať na sledovanie nedodržiavania povinnej karantény u ľudí, ktorí prišli zo zahraničia.

„Myslím si, že pokuta 1650 eur je veľmi nízka v porovnaní s ohrozením, ktoré takéto osoby šíria. Pre mňa je totiž choré, keď príde občan zo zahraničia a večer sedí v krčme a chváli sa, že bol v Taliansku, alebo príde z dovolenky a pošle deti do školy,“ podotkol primátor.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM