Jakub Forgács Krimi

Policajní VYJEDNÁVAČI zasiahli v KRITICKEJ situácii: Pomohli pri ZÁCHRANE mladého života

Policajní vyjednávači boli privolaní k nočnému prípadu, ktorý sa odohral v jednej z obcí v okrese Veľký Krtíš.

Ilustračný obrázok k článku Policajní VYJEDNÁVAČI zasiahli v KRITICKEJ situácii: Pomohli pri ZÁCHRANE mladého života
2
Galéria

Policajní vyjednávači reálne existujú. Aj v Banskobystrickom kraji máme v radoch policajtov tých, ktorí sú pripravení a odhodlaní pomáhať ľuďom v kríze. Banskobystrickí krajskí policajti na to poukázali na sociálnej sieti.

Pomoc pre mladíka

„V utorok v noci sa odohral prípad, kedy boli na pomoc privolaní policajní vyjednávači vyskytol v jednej z obcí v okrese Veľký Krtíš. Tentoraz potreboval pomoc mladý 29-ročný muž,“ uviedli policajti so slovami, že podrobnosti prípadu, resp. jeho nočného správania nie je možné z dôvodu ich citlivosti do detailu popísať.

Svojím príspevkom však podľa vlastných slov chcú upriamiť hlavnú pozornosť na fakt, že na každý nepríjemný pocit existuje rozumné riešenie a aj keď sa človeku niekedy môže zdať, že je v situácii sám, tak to tak nie je. „Vždy je na koho sa obrátiť, či už je to rodina, priatelia, blízki, no ak je to potrebné, aj lekári,“ píšu muži zákona.

Záchrana života

V neposlednom rade sú pripravení pomáhať aj „tichí hrdinovia“, policajní vyjednávači, o ktorých sa síce nehovorí často, no majú za sebou už kus dobrej práce a pomohli už nejednej osobe v krízovej situácii. „Policajný vyjednávač pracuje s tým najcennejším, s ľudským životom. Neklame a nesľubuje nemožné, pracuje s aktuálnym problémom, vždy nenásilnou formou a je pre človeka v kríze akýmsi pomyselným mostom a nádejou, ako sa dostať z ťažkej situácie,“ vysvetľujú policajti.

Nočný prípad mal šťastný koniec, muž bol podľa slov polície odovzdaný do zdravotnej starostlivosti. „Tentoraz pomohlo napätú situáciu zmierniť milé slovo, dohováranie od rodiča, matky,“ naznačili muži zákona. Vyjednávači a všetky zasahujúce zložky, ktoré boli na mieste odchádzali po náročných hodinách z udalosti síce unavení, no s pocitom, že všetci urobili maximum pre záchranu ľudského života.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Policajný vyjednávač
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM