Správy

Jeden z NAJPOPULÁRNEJŠÍCH tajchov OTVORÍ sezónu: Láka na PROGRAM pre rodiny s deťmi

Rozlohou najväčšia vodná plocha v okolí ponúka počas letných mesiacov zaujímavé možnosti na kúpanie a oddych pri vode, ale aj pre rybárov.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z NAJPOPULÁRNEJŠÍCH tajchov OTVORÍ sezónu: Láka na PROGRAM pre rodiny s deťmi
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na Počúvadlianskom jazere neďaleko Banskej Štiavnice chystajú počas nastávajúcej soboty (15. 6.) tradičné otvorenie letnej sezóny. Uskutoční sa tu podujatie pre rodiny s deťmi s názvom Budenie sitnianskych rytierov. Ako informovali organizátori, program privíta prvých návštevníkov už od 11.00 hod.

Pripravený bude Čarovný okruh – putovanie s vílou po piatich stanovištiach či pasovanie do Rádu sitnianskych rytierov. Svoje zručnosti predvedú sokoliari zo Štiavnických Baní, návštevníci budú môcť spoznať kováčsku dielňu či vyskúšať si lukostreľbu.

Jazero Počúvadlo patrí medzi najpopulárnejšie tajchy nachádzajúce sa v okolí Banskej Štiavnice. Rozlohou najväčšia vodná plocha v okolí ponúka počas letných mesiacov zaujímavé možnosti na kúpanie a oddych pri vode, ale aj pre rybárov. Okolie tajchu patrí medzi vyhľadávané aj vďaka tomu, že je nástupným miestom viacerých turistických trás vrátane najpopulárnejšej, ktorá vedie na vrch Sitno.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM