Jakub Forgács Správy Samospráva

Víkendové testovanie v Lučenci dopadlo horšie ako pred týždňom: Čo je za tým?

Lučenec má za sebou víkend, počas ktorého sa v meste konalo dobrovoľné testovanie. Ako dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Víkendové testovanie v Lučenci dopadlo horšie ako pred týždňom: Čo je za tým?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V meste Lučenec v nedeľu otestovali 526 ľudí. Pozitívny výsledok sa objavil v piatich prípadoch. Na svojej facebookovej stránke o tom informovala primátora Alexandra Pivková so slovami, že miera pozitivity v meste je tak za nedeľu vyššia – 0,95%.

„Počas celého víkendu sme v meste otestovali 1 086 ľudí. Objavilo sa celkovo sedem pozitívnych. Víkendová miera pozitivity je tak 0,64%,“ uviedla.

„V porovnaní s minulým víkendom, kedy bola miera pozitivity v meste 0,38%, je tento výsledok horší. Ovplyvnili ho však rôzne faktory. Prišlo sa otestovať menej ľudí. Tí, čo prišli potrebovali certifikát do práce, na cestovanie alebo sa necítili dobre a pociťovali príznaky koronavírusu,“ pokračovala Pivková.

Dobrou správou podľa jej slov je, že identifikovali siedmich pozitívnych ľudí, ktorí sa v nadchádzajúcich dňoch izolujú a tak nenakazia ďalšie desiatky ľudí. „Počas nedele využilo online registračný systém 184 občanov. Za celý víkend sa na testovanie zaregistrovalo 585 ľudí. Telefonické centrum v nedeľu na registráciu využilo 25 občanov,“ dodala primátorka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM