Boris Macko Samospráva

V Lučenci plánujú obnoviť občianske hliadky. Odkiaľ chce mesto vziať peniaze?

Po niekoľkých mesiacoch svitá nádej, že v uliciach nášho mesta by opäť mohli pôsobiť občianske hliadky. Zámer mesta je jasný!

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci plánujú obnoviť občianske hliadky. Odkiaľ chce mesto vziať peniaze?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Po vyše roku by mohli na bezpečnosť v Lučenci znovu dohliadať občianske hliadky. Tie pred časom skončili kvôli nedostatku peňazí. Vďaka projektu ministerstva vnútra sa to môže zmeniť.

„Akonáhle bude vyhlásená výzva, tak budeme žiadať dotáciu na občianske hliadky, ktoré sa u nás osvedčili,“ informovala o zámeroch radnice hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Lučenec chce využiť zámer ministerstva vnútra, ktoré v rámci projektu Miestne poriadkové služby ponúka samosprávam desať miliónov eur. O peniaze budú môcť žiadať mestá a obce s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Projekt občianskych hliadok začal v Lučenci od jesene 2014, no v októbri 2015 muselo mesto činnosť hliadok ukončiť kvôli nedostatku peňazí.

Vtedy hliadky preventívne pôsobili pri dodržiavaní verejného poriadku a čistoty v meste, sprevádzali autobus, ktorý privážal školopovinné deti z Rapovskej križovatky do špeciálnej školy, či dozerali na deti pre začatím a po skončení vyučovania na Autobusovej stanici v Lučenci. V prípade, že by bolo mesto úspešné, činnosť občianskych hliadok by bola podobná.

Pozrite si v našej galérii lučenecké lokality, ktoré sú podľa ministerstva vnútra problémové!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Pohľady na problémové lokality v Lučenci
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM