Kultúra

Ulicami Lučenca prejde FAŠIANGOVÝ sprievod: Chýbať nebudú FOLKLORISTI ani DOBROTY

Fašiangy na osvete majú do Lučenca priniesť rozlúčku s obdobím zábav, bálov a tancovačiek. Potešia aj programom.

Ilustračný obrázok k článku Ulicami Lučenca prejde FAŠIANGOVÝ sprievod: Chýbať nebudú FOLKLORISTI ani DOBROTY
Zdroj: TASR

Ulicami Lučenca prejde v piatok (9. 2.) hudobný fašiangový sprievod v maskách, ktorý bude súčasťou podujatia organizovaného Novohradským osvetovým strediskom v Lučenci. Fašiangy na osvete prinesú aj kultúrny program či viaceré sprievodné aktivity. TASR o tom informoval riaditeľ strediska Stanislav Spišiak.

Sprievod ulicami

Fašiangy na osvete majú do Lučenca priniesť rozlúčku s obdobím zábav, bálov a tancovačiek. Podujatie odštartuje o 15.30 hod. programom v obchodnom centre na Námestí republiky, ktoré bude aj začiatkom hudobného fašiangového sprievodu v maskách.

„Sprievod povedie ulicami mesta až do Novohradského osvetového strediska, kde bude pokračovať náš bohatý kultúrny program. Budeme veľmi radi, ak sa na pochode zúčastní aj široká verejnosť,“ priblížil Spišiak.

Folkloristi aj špeciality

O hudobný program a zábavu počas podujatia sa postarajú regionálne folklórne súbory, ľudová hudba či heligonkári z Novohradu. Pripravená bude aj tradičná gastronómia tohto obdobia v podobe šišiek či zabíjačkových špecialít. Na návštevníkov budú čakať aj vyzdobené a nasvietené priestory historického nádvoria Novohradského osvetového strediska.

„Pre deti a v prípade záujmu aj pre dospelých sú pripravené aktivity v dielničke tradičných remesiel, ako práca s hlinou na hrnčiarskom kruhu a aj iné tradičné remeselné praktiky. Na záver podujatia pochováme basu a odprevadíme ju na 40-dňový odpočinok,“ dodal riaditeľ strediska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM