Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Už tradične si pripomenieme sviatok všetkých mám

Míľa pre mamu ovládne viaceré slovenské mestá. Rodinné podujatie sa uskutoční aj v Lučenci a je symbolicky venované všetkým mamám.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Už tradične si pripomenieme sviatok všetkých mám
40
Galéria

Najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku neobíde ani mesto Lučenec. Materské centrum Jahôdka, CVČ Magnet a Mesto Lučenec vás aj tento rok pozývajú na 7. ročník Míle pre mamu. Príďte prežiť úžasné rodinné popoludnie, kedy sa v jeden deň na rôznych miestach spájajú tisíce ľudí bez ohľadu na vek, rasu, vierovyznanie, či počasie jednou myšlienkou a to prejaviť úctu a vďaku našim mamám.

Program sa uskutoční v sobotu 11. mája o 14:00 hod na Námestí republiky. Spolu prejdeme tradičnú symbolickú míľu ako prejav úcty našim mamám, ale okrem budú do neskorého popoludnia pripravené aj zaujímavé sprievodné aktivity a zábava pre celú rodinu. Počas programu sa môžete tešiť na hudobnú show Udýchaná rozprávka, mini mažoretky CVČ Magnet atď.

Obec Tomášovce, ZO Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Tomášovciach, ZO Jednoty dôchodcov Slovenska a Občianske združenie Naše Tomášovce pozývajú na Oslavy 74. výročia ukončenia II. svetovej vojny, ktoré sa uskutočnia v sobotu 11. mája o 13.30 hodine pri pamätníku padlých na ul. SNP v Tomášovciach. Zraz účastníkov je o 13.15 hod pred Obecným úradom v Tomášovciach. Súčasťou akcie je aj vatra, ktorá bude zapálená o 19.30 hod v športovom areáli obce Tomášovce.

Obec Halič pozýva na kultúrny program venovaný oslavám matiek, ktorý pripravili deti zo ZŠ s MŠ v Haliči, denné centrum a HS Haličan. Akcia sa uskutoční v nedeľu 12. mája o 14:00 hod. v kultúrnom dome v Haliči.

Synagóga Lučenec pripravila na nedeľu 12. mája o 15:00 hod podujatie Srdce na dlani, venované Dňu matiek. V programe vystúpi: Slovenský kresťanský spevácky zbor KRÉDO-VIRUJU. Koncertu bude predchádzať duchovné slovo v podaní predstaviteľov cirkví. Vstup zdarma!

Víkend v okolí

Ak ste milovník bryndze, rozhodne sa oplatí urobiť si celodenný výlet do Vígľaša – Pstruše, v ktorej sa uskutoční 2. ročník Dňa bryndze.

Celodenné podujatie je v sobotu 11. mája od 11:00 – 19:00 hod. Miesto: Jazdecký a športovo – rekreačný areál Masarykov dvor. Pripravený je trh plemenných baranov, kulinárske špeciality, ochutnávky, vystúpenia folklórnych súborov, program pre deti a veľa iného.

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec – tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.

Máte radšej kapustu? Tak sa za ňou vyberte do Hrnčiarskej Vsi, kde sa uskutoční VIII. ročník súťaže vo varení kapusty. Miesto a čas: V sobotu 11. mája o 13:00 hod, areál ZŠ v Hrnčiarskej Vsi a jeho priľahlé priestranstvo. Podvečer o 19:00 bude aj zapálenie vatry.

Ilustračné foto, archív

Takto vyzerala Míľa pre mamu v Lučenci v uplynulých ročníkoch:

Míľa pre mamu - Lučenec
40
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM