Správy

Tešíte sa na novú PLAVÁREŇ v Lučenci? Už prebieha TESTOVANIE

Nová krytá plaváreň v Lučenci je v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk. Jej súčasťou je 25-metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami i wellness centrum.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na novú PLAVÁREŇ v Lučenci? Už prebieha TESTOVANIE
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Novú krytú plaváreň v Lučenci pripravujú na otvorenie, v súčasnosti je v skúšobnej prevádzke. Počas tejto doby testujú techniku v rôznych simulovaných podmienkach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Dodala, že aktuálna situácia nastala po odovzdaní diela zhotoviteľom stavby a po ukončení potrebných administratívnych procesov. „Zároveň pokračuje finančno-administratívne vysporiadanie. Po jeho ukončení bude možné plaváreň otvoriť pre verejnosť,“ objasnila.

Samospráva na stavbu získala z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur, zvyšok financuje z vlastných a úverových zdrojov. Mesto v súčasnosti očakáva aj poskytnutie ďalších finančných prostriedkov z iných dotačných schém. Cena diela v zmysle zmluvy o dielo a dodatku je aktuálne podľa hovorkyne vo výške 5 719 297 eur.

Nová krytá plaváreň v Lučenci je v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk. Jej súčasťou je 25-metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami i wellness centrum. Kapacita plavárne je projektovaná na 150 osôb, vzniknúť tu má približne 20 nových pracovných miest. Výstavba sa začala v auguste v roku 2022. Niekdajšiu krytú plaváreň vo Vidinej zatvorilo mesto pre jej nevyhovujúci stav ešte v roku 2015.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM