Správy

Škôlku v Divíne čaká rekonštrukcia: Triedy dočasne premiestnili na nevšedné miesto, FOTO

O potrebe rozšírenia kapacity MŠ v Divíne uvažovali už niekoľko rokov, problémové bolo najmä povinné predprimárne vzdelávanie pre päťročné deti od septembra 2021.

Ilustračný obrázok k článku Škôlku v Divíne čaká rekonštrukcia: Triedy dočasne premiestnili na nevšedné miesto, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

V obci Divín v okrese Lučenec sa už čoskoro začnú stavebné práce na rekonštrukcii a rozšírení kapacity materskej školy (MŠ). Projekt sa bude realizovať do leta 2023, triedy tak boli dočasne premiestnené do susednej základnej školy i priestorov kultúrneho domu. Uviedol to projektový manažér obce a poslanec obecného zastupiteľstva Ján Sivok.

Po rokoch úvah

MŠ v Divíne tvoria dve samostatné budovy, učebňový pavilón s dvoma triedami a hygienickými zariadeniami a hospodársky pavilón s jedálňou a skladmi. Z dôvodu nedostatočných kapacít MŠ v ňom bola doposiaľ vytvorená i jedna dočasná trieda s poldennou prevádzkou a kapacitou desať detí. O potrebe rozšírenia kapacity MŠ v Divíne uvažovali už niekoľko rokov, problémové bolo najmä povinné predprimárne vzdelávanie pre päťročné deti od septembra 2021.

„Potreby rozšírenia kapacít podporila aj skutočnosť, že Divín predstavuje strediskovú obec a škôlku navštevujú aj deti z obcí Tuhár či Píla, ktoré nedisponujú vlastnou MŠ. Divín sa tiež stal príťažlivou obcou pre mladé rodiny s deťmi, ktoré sa sem sťahujú za bývaním. Kapacity tak bývajú v posledných rokoch naplnené hneď po zápise, teda začiatkom mája,“ vysvetlil Sivok s tým, že niekoľko detí z Divína preto navštevuje i škôlku v susednej obci Ružiná.

O tom, čo všetko zahŕňa rekonštrukcia a čo má priniesť, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V obci Divín začínajú s rekonštrukciou škôlky
2
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM