Správy

Šanca pre neočkovaných: V Lučenci prebehne výskum, ktorý sa zameria na prítomnosť protilátok

Do štúdie sa zapoja občania s trvalými alebo prechodným bydliskom v danom regióne vo veku od 12 rokov, ktorí sú nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre neočkovaných: V Lučenci prebehne výskum, ktorý sa zameria na prítomnosť protilátok
Zdroj: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR odštartovalo vo vybraných regiónoch štúdiu na prítomnosť protilátok nového koronavírusu. Ako povedali z komunikačného odboru rezortu zdravotníctva, cieľom je spoznať imúnnosť voči ochoreniu COVID-19 u obyvateľov regiónov.

Aj v Lučenci

Séroepidemiologická štúdia rezortu zdravotníctva chce tiež odhadnúť regionálnu a celkovú epidemickú situáciu na území Slovenska a jej ďalší vývoj či vytvoriť podklady na optimalizáciu stratégie testovania a monitorovania prostredia.

Do štúdie sa zapoja občania s trvalými alebo prechodným bydliskom v danom regióne vo veku od 12 rokov, ktorí sú nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. Zúčastniť sa na nej má 4 800 osôb rozdelených podľa miesta trvalého či prechodného bydliska v Bratislave, Komárne, Považskej Bystrici, Čadci, Košiciach, Košiciach-okolí, Rimavskej Sobote, Lučenci a Kežmarku.

Viac o štúdii a nábore účastníkov sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM