Boris Macko Rôzne

Parádny úspech lučeneckých študentov. Dostanú ocenenie za projekt o Ľadove

Mladí ľudia z nášho mesta sa nestratili v súťaži Roadshow 2016. V celoslovenskej konkurencii skončili na stupni víťazov!

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech lučeneckých študentov. Dostanú ocenenie za projekt o Ľadove
24
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Študenti z Obchodnej akadémie Lučenec zabodovali v celoslovenskej súťaži Roadshow 2016. Jej cieľom je priblíženie problematiky čerpania eurofondov v SR v novom programovom období 2014–2020 mladým ľuďom. V priestoroch Zrkadlovej siene Úradu vlády SR sa v stredu za prítomnosti vedúcej služobného úradu Úradu vlády SR Tatiany Janečkovej a vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušana Chreneka uskutoční slávnostné odovzdanie cien zapojeným študentom stredných a stredných odborných škôl.

Do súťaže sa prihlásilo 23 platných projektov štvorčlenných družstiev zo škôl všetkých regiónov Slovenska. Tretie miesto v nej obsadila Obchodná akadémia Lučenec s projektom Vodná nádrž Ľadovo – odstránenie dnových nánosov. Tím v zložení Filip Gábor, Erik Očovan, Annamária Ihringová a Daniela Nociarová pripravil projekt, ktorého cieľom bolo odstránenie sedimentov dostupnou technikou vo vodnej nádrži Ľadovo.

Víťazom súťaže sa stala Stredná odborná škola technická Čadca s projektom Vybudovanie technického centra v meste Čadca. Na druhom mieste sa umiestnila Stredná zdravotnícka škola Považská Bystrica s projektom Zachráňme spolu viac životov. Semináre prvej pomoci by realizovali nielen na školách a úradoch, ale aj v rôznych firmách, na spoločenských akciách či letných festivaloch.

Pozrite si v našej galérii zamrznutú nádrž Ľadovo i jazierko v Mestskom parku!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Silné mrazy spôsobujú v Lučenci starosti aj radosť korčuliarov
24
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM