Jakub Forgács Krimi

OHAVNÝ čin v múzeu: Páchateľ poškodil MAKETU mestu, polícia pátra po mužovi, FOTO

Múzeum už medzičasom maketu obnovilo, expozícia je ale nateraz zatvorená.

Ilustračný obrázok k článku OHAVNÝ čin v múzeu: Páchateľ poškodil MAKETU mestu, polícia pátra po mužovi, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj / TASR/Pavol Zachar

Polícia v Lučenci hľadá muža, ktorý by mohol podať informácie k prípadu poškodenia vystavených makiet budov v tamojšom Mestskom múzeu. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti aj s fotografiou muža, ktorého zachytili kamery v meste.

Ako pre TASR uviedla vedúca múzea Andrea Moravčíková, prípad sa stal ešte v marci. „V budove, kde je na ploche 16 štvorcových metrov umiestnená maketa mesta z roku 1907, páchateľ vykopol dvere, zničil ozdobnú parapetu, ktorá bola po jej obvode a vytrhol veľkú maketu kostola a poškodil aj niektoré ďalšie,“ povedala pre TASR.

Múzeum už medzičasom maketu obnovilo, expozícia je ale nateraz zatvorená, keďže v priestoroch tejto niekdajšej hasičskej zbrojnice chcú vytvoriť novú modernú expozíciu s interaktívnymi prvkami, venovanú histórii mesta. „Získali sme na to z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR približne 170-tisíc eur. Nové priestory by sme chceli potom sprístupniť 29. septembra,“ pripomenula.

Ako ďalej informuje polícia, doterajšie zistenia nasvedčujú tomu, že práve muž zachytený na záberoch v meste by mohol mať informácie k tomuto skutku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Spoznávate muža na fotkách? Hľadá ho polícia
2
Galéria
Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj / TASR/Pavol Zachar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM