Simona Husaniková Rôzne

Matilda má úspech aj za hranicami: O skvostný výtvor sa postaralo 200 eur a 5 hodín práce

Zriaďovateľ súkromného gymnázia Braňo Becher spolu so svojimi žiakmi dokázali, že aj staré autíčko môže zaujať a že sa s ním dá prejsť niekoľko stoviek kilometrov. Stará škodovka tromfla aj najmodernejšie autá!

Ilustračný obrázok k článku Matilda má úspech aj za hranicami: O skvostný výtvor sa postaralo 200 eur a 5 hodín práce
Zdroj: Dnes24.sk

Niekedy stačí trochu šťastia, dôvtipu, talentu a môže z toho vzniknúť nápaditý výtvor. To sa podarilo aj 3 študentom súkromného gymnázia v Lučenci, ktorí sa spolu so svojím učiteľom výtvarnej výchovy podieľali na skrášľovaní škodovky. ,,Boli sme v škole, kde za nami prišiel zriaďovateľ školy s tým, že mu máme skrášliť jeho škodlicu v štýle hippies, na ktorej mal ísť s kamošmi na dovolenku do Rumunska. Trvalo to cca 5 hodín (od 10 do 15) a maľovali sme to ja, Katka Csúzová,Niki Vassová a náš učiteľ výtvarnej Tomáš Kríž. Mali sme na auto použiť červenú, žltú, zelenú, modrú, bielu a čiernu, a mali tam byť použité: znak hippies, logo našej školy a niečo na reprezentovanie našej krajiny. Maľovanie bola zo začiatku výzva, ale potom sme sa uvoľnili a už to išlo samo." povedal nám Lukáš Čupka, jeden zo zúčastnených študentov. Celá akcia sa vlastne konala kvôli spomínanej ceste Braňa Bechera a jeho kamarátov Erika Koroncziho a Peťa Jakubove do Rumunska. ,,Kamarát Erik Koronczi vymyslel, že pôjdeme na túto cestu na nejakom staršom aute. Keďže sa nám Dacia rozpadla, od známych Erik kúpil škodovku za 200 eur, deti ju pomaľovali za jedno poobedie a tak bolo jasné, že sa naša cesta uskutoční." informoval Braňo Becher.
Možno budete prekvapení, ale škodovka, ktorá dostala meno Matilda: ,,Meno sme vymysleli spontánne, keď sme prešli hranice. Padla aj možnosť pomenovať ju Klotilda, ale nakoniec zvíťazila Matidla" povedal Braňo Becher, vydržala celú cestu a nič vážne sa na nej nepokazilo. A to Matilda prešla za 9 dní celé Rumunsko, teda 2 693 km.
V dnešnej dobe už nie je tak bežné vidieť na cestách Škodu 105 a už vôbec nie takú pomaľovanú, preto nás zaujímalo ako na ňu reagovali ľudia: ,,Všade, kde sme prišli mala Matilda veľký úspech, ľudia ju vnímali naozaj pozitívne. Báli sme sa jedine colníkov, ale tých našťastie zaujímalo len to, či je farba na aute suchá" poznamenal Braňo. Tento skvelý nápad zaujal nielen všetkých ľudí, ktorí Matildu videli, ale aj samotných študentov: ,,Myslím si, že to vôbec nebolo ťažké, skôr by som povedala, že sme sa pri tom fakt bavili. Čo sa týka tohto maľovania, ja osobne by som ochotne robila takéto veci aj naďalej, ak by ma o to niekto požiadal alebo vo voľnom čase, ak by som k tomu mala prostriedky, pretože ma to skutočne bavilo." povedala Katka Csúzová. Takže už ostáva len veriť, že aj ďalšie skvelé nápady dostanú možnosť realizácie.

Za fotky, ktoré nájdete vo fotogalérii ďakujeme Erikovi Koronczimu, Katke Csúzovej a Lukymu Čupkovi.

Autíčko Matilda
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM