Správy

NOVINKU ocenia desiatky mladých Fiľakovčanov: V 3 školách pribudli nové učebne

Dokopy sa podarilo vytvoriť odborné učebne približne pre 40 žiakov ZŠ, ktoré neslúžia len Fiľakovčanom, ale aj deťom z celého regiónu.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKU ocenia desiatky mladých Fiľakovčanov: V 3 školách pribudli nové učebne
Zdroj: TASR

Samospráva Fiľakova v stredu odovzdala do užívania nové odborné učebne v trojici základných škôl (ZŠ), ktoré vytvorila vďaka dotáciám Miestnej akčnej skupiny (MAS) Partnerstvo Južného Novohradu. Odborné učebne s moderným vybavením majú prispieť k skvalitneniu odborného a inkluzívneho vzdelávania žiakov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Čo v nich pribudlo?

Nová učebňa techniky s odborným vybavením a učebnými pomôckami pribudla v ZŠ Štefana II. Koháriho s vyučovacím jazykom maďarským. V učebni sú žiakom k dispozícii pracovné dielenské stoly, zveráky, píly, kladivá a ďalšie pomôcky.

V ZŠ Farská lúka pribudla učebňa určená na výučbu IT technológií a predmetu malý ekologický farmár. Okrem dielenských stolov budú môcť žiaci na vyučovaní využívať aj novú interaktívnu tabuľu, dataprojektor či 3D tlačiareň. Na oboch školách boli v rámci projektov vykonané aj stavebné a rekonštrukčné prá­ce.

V ZŠ Školská sa vďaka získaným financiám podarilo obnoviť už existujúcu učebňu informatiky. Nové IT vybavenie má skvalitniť vyučovanie rôznych predmetov a zároveň škole znížiť náklady na energie.

Za vyše 70-tisíc

„Dokopy sme vytvorili odborné učebne približne pre 40 žiakov ZŠ, ktoré neslúžia len Fiľakovčanom, ale aj deťom z celého regiónu. Celkovo investície vyšli na 71-tisíc eur, z toho 48-tisíc eur boli dotácie,“ uviedol primátor mesta Attila Agócs. Trojica projektov má podľa mesta zvýšiť pripravenosť žiakov na každodenný život a ďalšie odborné vzdelávanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM