Jakub Forgács Správy

Malí Lučenčania majú dôvod na radosť: V meste vyrástlo moderné ihrisko, FOTO

Radosť nemusia mať len deti. Nechýbajú ani nové lavičky pre pohodlie rodičov a v blízkosti detských ihrísk sú osadené aj nové odpadkové koše.

Ilustračný obrázok k článku Malí Lučenčania majú dôvod na radosť: V meste vyrástlo moderné ihrisko, FOTO
8
Galéria

V Lučenci pribudlo ďalšie moderné a bezpečné detské ihrisko. „Nové detské ihrisko na Rúbanisku II pri budove materskej školy je rozdelené na dve časti. Jedna časť je určená pre menšie deti do osem rokov. V druhej časti sa zas zabavia aj deti do 14 rokov,“ informovala na sociálnej sieti lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

Čo všetko pribudlo?

Detské ihrisko podľa slov primátorky obsahuje nasledovné prvky: jednodráhová lanovka s kladkou, balančná hrazda dvojitá, oceľový gymcenter z piatich rôznych segmentov (lezecká tyč, lezecká lanová sieť, rebrina, rúčkovacie kruhy a lezecká stena s lezeckými úchytmi), pieskovisko, prevažovacia hojdačka, pružinové hojdačky, veža s hojdačkou – baby sedák a šmýkačkou, visiace hojdačky, domček s piškvorkami, počítadlom a kresliacimi tabuľami.

„V meste dokončujeme celú stratégiu detských ihrísk. Tu na Rúbanisku II, podľa požiadaviek občanov a po stretnutiach, ktoré sme s nimi absolvovali, si občania priali, aby sme ihrisko rozdelili na dve časti. Vytvorili sa teda prakticky dve detské ihriská pre menšie a väčšie deti. Touto cestou by som chcela poďakovať Nadácii Veolia a Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, ktorá nám prispela na vybudovanie týchto úplne nových detských ihrísk,“ spomenula primátorka, podľa ktorej prvky vyberali aj za pomoci občanov.

Ako poznamenala Pivková, nechýbajú ani nové lavičky pre pohodlie rodičov a v blízkosti detských ihrísk sú osadené aj nové odpadkové koše.

Ďalšie aktuálne správy

Plány mesta

„Sme za to, aby bol povrch na ihriskách v čo najväčšej miere prírodný, teda trávnatý alebo pieskový. Práve v lokalite Rúbaniska II máme pripravený protipovodňový, respektíve odvodňovací projekt na zachytávanie vody, pretože práve tu s tým máme problém. V ďalšej etape plánujeme pracovať na povrchu týchto detských ihrísk tak, aby bol čo najbezpečnejší,“ pokračovala primátorka.

„V našom meste sme vybudovaním tohto detského ihriska splnili našu stratégiu, na ktorej sme pracovali približne päť rokov, a to je vytvorenie 36 bezpečných a moderných detských ihrísk v každom kúte mesta. Samozrejme, musíme rátať s údržbou a postupným dopĺňaním prvkov,“ dodala Pivková so slovami, že v pláne majú napríklad dopĺňanie detských prvkov pre zdravotne postihnuté deti.

Zábery nového ihriska si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: V Lučenci pribudlo nové detské ihrisko
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM