Správy Samospráva

Lučeneckí poslanci schválili ROZPOČET. Pivková: Hodnotím ho ako proinvestičný a prorozvojový

V rámci kapitálových výdavkov, ktoré mesto kryje očakávanými kapitálovými príjmami z odpredaja majetku, bankovým úverom, dotáciami a prostriedkami z rezervného fondu, je naplánovaných viacero investičných akcií.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí poslanci schválili ROZPOČET. Pivková: Hodnotím ho ako proinvestičný a prorozvojový
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Poslanci mesta Lučenec na pondelňajšom (13. 12.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili vyrovnaný mestský rozpočet na budúci rok vo výške takmer 33 miliónov eur. Ako informoval hovorca mesta Andrej Barančok, v rámci rozpočtu je naplánovaných aj viacero investičných projektov vrátane výstavby plavárne.

Proinvestičný a prorozvojový?

Celkové príjmy mesta na rok 2022 predstavujú 32 885 636 eur, v rovnakej výške naplánovalo mesto aj budúcoročné výdavky. Z celkových výdavkov predstavujú 70 percent výdavky z vlastných zdrojov, v prípade zvyšných 30 percent ide o výdavky hradené zo štátneho rozpočtu.

„Rozpočet sa nezostavoval jednoducho, pretože ďalší vývoj pandémie, ako aj rastúce ceny komodít sa ťažko predvídajú. Aj napriek tomu hodnotím schválený rozpočet ako proinvestičný a prorozvojový pre naše mesto. Ak sa nám podarí zrealizovať všetko, čo sme si predsavzali, bude to znova výrazný krok vpred pre našich obyvateľov a mesto Lučenec sa zaradí medzi moderné a ekologické mestá hodné 21. storočia,“ uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Viac o tom, na čo mesto vyčlenilo financie, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM