Boris Macko Správy Samospráva

Lučeneckí bezdomovci plašia ľudí z lavičiek: Mesto na nich nemá páky

S príchodom letných dní zavítali do centra Lučenca nielen domáci, či turisti, ale aj ľudia bez domova. Obyvateľom mesta vadí, že obsadzujú lavičky.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí bezdomovci plašia ľudí z lavičiek: Mesto na nich nemá páky
21
Galéria
Zdroj: TASR

Lučenčania aj niektorí turisti sa sťažujú na bezdomovcov a asociálov, ktorí „okupujú“ lavičky v centre mesta. Často na nich nielen sedia, ale aj celé hodiny spia. V centre mesta si tak niet kde sadnúť. „V podstate by bezdomovci nevadili, keby zápachom a neraz aj hlukom neobťažovali okolie. Keď sme sa boli minule s deťmi prejsť po centre mesta, na Kubínyiho námestí sme si nemali kde sadnúť. Keď sme sa vracali, boli dokonca aj na lavičke na Námestí republiky,“ posťažoval sa Lučenčan Milan.

Podľa neho by mohlo mesto prostredníctvom mestskej polície viac tlačiť na to, aby neobsadzovali lavičky. Podľa lučeneckej radnice to ale nie je také jednoduché. „Problém bezdo­movcov v centrách miest nie je to len problém Mesta Lučenec, ale aj ostatných slovenských miest,“ informovala Lučenec24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Situáciu mestská polícia rieši a aj bude riešiť. No riešenie môže byť a bude len v súlade so zákonom a v súlade s dodržiavaním všeobecne záväzných nariadení mesta,“ dodala hovorkyňa.

Inými slovami mestská polícia môže bezdomovcov a asociálov kontrolovať a pýtať od nich doklady, no to je podľa legislatívy všetko, čo môžu spraviť. Napriek tomu sa ale mestskí policajti budú snažiť vytláčať bezdomovcov z lavičiek všetkými legálnymi prostriedkami.

Pozrite si v našej fotogalérii jarný Lučenec!

foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jar zavítala aj do ulíc Lučenca
21
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM