Správy Samospráva

Lučenecká škôlka prešla obnovou za státisíce eur: Čo všetko sa urobilo?

V areáli materskej školy ešte pokračujú v dokončovacích prácach, ktoré nie sú súčasťou projektu. Deti by sa mali opäť vrátiť do svojej škôlky začiatkom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká škôlka prešla obnovou za státisíce eur: Čo všetko sa urobilo?
Zdroj: TASR/František Iván

Samospráva Lučenca počas uplynulých mesiacov zrekonštruovala materskú školu na sídlisku Rúbanisko II. Ako na sociálnej sieti uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková, na realizáciu získali nenávratný finančný príspevok zhruba 870-tisíc eur a pridali vlastné zdroje vo výške necelých 46-tisíc eur.

„Som rada, že sa nám podarilo získať finančné prostriedky a zrekonštruovať školské zariadenie v lokalite najväčšieho sídliska mesta. V areáli materskej školy ešte pokračujeme v dokončovacích prácach, ktoré nie sú súčasťou projektu. Deti by sa mali opäť vrátiť do svojej škôlky 2. septembra,“ informovala Pivková.

Ako dodala, v rámci obnovy boli zateplené podlahy, strecha i obvodový plášť, vymenené výplňové konštrukcie či zrekonštruované vnútorné osvetlenie, rozvody vykurovacieho systému a vody. Práce trvali približne sedem mesiacov.

Mesto Lučenec je zriaďovateľom a prevádzkovateľom piatich predškolských zariadení. Ďalšie dve zariadenia sú súčasťou základných škôl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM