Samospráva

Samospráva rozšíri kamerový systém, plánuje zhruba 11 nových kamier

Približne 11 nových kamier by malo pribudnúť v uliciach Lučenca v rámci pripravovaného rozšírenia mestského kamerového systému.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva rozšíri kamerový systém, plánuje zhruba 11 nových kamier
Zdroj: Mesto Lučenec

Ako TASR informovala primátorka mesta Alexandra Pivková, celkovo mienia na tento účel vynaložiť 80-tisíc eur, pričom väčšinu získali z grantu.

„Znovu sme boli úspešní v projekte, dostali sme 65-tisíc eur na ďalšie kamery a teraz prebieha verejné obstarávanie. Naše monitorovacie centrum, kde máme aj chránené pracovisko, už vyhodnocuje záznamy z množstva kamier, ktoré máme na verejných priestranstvách. Ideme teda aj touto cestou a sme radi, že takéto zdroje dostávame a nemusíme to financovať z vlastných peňazí,“ uviedla primátorka.

Ako dodala, uvedenú dotáciu samospráva doplní spoluúčasťou 5000 eur, ale aj ďalšími 10-tisíc eurami z mestského rozpočtu. Je možné, že niektoré z nových kamier nahradia staršie, už dosluhujúce kamery v meste.

Ako uviedol v informatívnej správe o činnosti mestskej polície v Lučenci za prvý polrok 2019 jej náčelník Ján Tuček, v súčasnosti pozostáva mestský kamerový systém z 31 kamier.

„Sú umiestnené predovšetkým na miestach, kde je možné monitorovaním verejného priestranstva preventívne pôsobiť a tým obmedziť páchanie deliktov takzvanej uličnej kriminality,“ priblížil.

Ide podľa neho napríklad o vreckové krádeže, porušovanie dopravných predpisov, vandalizmus, poškodzovanie historických pamiatok a iných objektov, ale aj rušenie verejného poriadku a nočného pokoja.

Ilustračné foto, Mesto Lučenec

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM