ELA Samospráva

Máte podnet pre lučeneckú samosprávu? Mestu to môžete po novom hlásiť aj cez mobilnú aplikáciu

Ide o ďalšiu službu občanom, ktorou chce mesto Lučenec zlepšiť otvorenú a efektívnu komunikáciu so svojimi občanmi s využitím moderných technológií.

Ilustračný obrázok k článku Máte podnet pre lučeneckú samosprávu? Mestu to môžete po novom hlásiť aj cez mobilnú aplikáciu
Zdroj: Pixabay.com

Obyvatelia Lučenca môžu samospráve nahlásiť zlomenú lavičku, nefungujúce svetlo či iný problém vo verejnom priestore pomocou mobilnej aplikácie alebo na webovej stránke odkazprestaros­tu.sk.

Z aplikácie alebo stránky

Ide o ďalšiu službu občanom, ktorou chce mesto Lučenec zlepšiť otvorenú a efektívnu komunikáciu so svojimi občanmi s využitím moderných technológii, informuje na svojom webe Mesto Lučenec.

Od 16. septembra 2019 je možné posielať podnety samospráve buď z webovej stránky www.odkazprestarostu.sk, alebo priamo z mobilného telefónu, pomocou aplikácií pre Android a iOS.

Pri každom podnete je potrebné zadať, kde sa nachádza (v aplikácii sa poloha priradí automaticky), priložiť fotografiu, ktorá daný problém dokumentuje, a zaradiť ho do príslušnej kategórie.

Komenty i diskusie

Nahlásený podnet skontroluje administrátor portálu Odkazprestarostu.sk a odošle samospráve. Samospráva následne odpovie, či a ako bude podnet riešiť.

Portál vás bude informovať pomocou notifikácie v aplikácii alebo e-mailom o odoslaní podnetu, odpovedi samosprávy, zmene statusu či o nových komentároch.

Portál zároveň umožní obyvateľom o každom podnete diskutovať, podporovať podnety pomocou „lajkov“, hodnotiť, či je odpoveď samosprávy uspokojivá, a pridávať komentáre k podnetom aj s fotografiami aktuálneho stavu.

Tento projekt má za cieľ skvalitniť komunikáciu medzi občanmi a samosprávou, podporiť ľudí žijúcich v meste, aby si všímali dianie okolo seba a skvalitnili úroveň života v Lučenci.

„Zároveň prosíme občanov, nakoľko portál Odkazprestarostu.sk je verejne prístupný, aby formulovali podnety v rámci slušného vyjadrovania. Veríme, že projekt bude slúžiť ku konštruktívnemu riešeniu problémov a spoločnými silami tak docielime slušný, plnohodnotný a komfortný život pre každého občana v našom meste,“ informuje samospráva.

Ilustračné foto, pixabay.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM