Boris Macko Rôzne Rôzne

Lučenec láka turistov z Izraela aj Kanady. Kam ich to v meste ťahá najviac?

Prázdniny sú v plnom prúde a turisti sa našťastie nevyhýbajú ani nášmu mestu a okoliu. Práve naopak. Z ktorých krajín prichádzajú a kam v Lučenci ich to ťahá najviac?

Ilustračný obrázok k článku Lučenec láka turistov z Izraela aj Kanady. Kam ich to v meste ťahá najviac?
Foto: Boris Macko

Čo turistov v našom meste a okolí zaujíma najviac? „V Lučenci je to synagóga, historické centrum mesta, hojne navštevovaný je aj Mestský park. Ako tip dávame aj Novohradské múzeum a galériu,“ vymenovala hlavné ťaháky pre turistov hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Okolie nášho mesta sa tiež nedá zahanbiť. Tu je najčastejším cieľom kúpalisko v Rapovciach, Podľa hovorkyne sú špecifikom turisti, ktorí vyhľadávajú hrady. „Najviac sú zvedaví na Fiľakovo a Šomošku. No pýtajú sa aj na Divín, či Modrý Kameň,“ dodala Hrnčiarová.

To, že najviac návštevníkov je zo Slovenska, je jasné. No z ktorých ďalších krajín sem zvyknú nakuknúť? „Chodí sem dosť turistov aj zo susedného Česka a Maďarska. No mali sme tu aj ľudí z Izraela, Veľkej Británie, či Kanady,“ upresnila hovorkyňa. V turistickom informačnom centre postrehli aj jeden zaujímavý fenomén. „Viacero návštevníkov aj zo vzdialenejších krajín je tu na návšteve svojich rodín, alebo sa prišli pozrieť na miesta, kde majú korene,“ uzavrela Hrnčiarová.

Čítajte tiež:

FOTO: Hrad pri Lučenci ešte neodkryl všetky záhady. Aký nález odhalili vykopávky?

FOTO: Záhada ukrytá priamo v Lučenci. Čo vieme o tajomnej kovovej truhlici?

Turistické atrakcie Lučenca v OBRAZOCH
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM