Správy

Lučenčanky sú v prevahe. Čo o obyvateľstve nášho mesta prezrádzajú štatistiky?

Najnovšie údaje Štatistického úradu (ŠÚ) SR prezrádzajú demografický vývoj v jednotlivých okresoch Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčanky sú v prevahe. Čo o obyvateľstve nášho mesta prezrádzajú štatistiky?
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo 73 590 obyvateľov žilo k 31. decembru 2018 v okrese Lučenec. Väčšinu z nich, 38 038, tvorili ženy. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR, ktorý sa zameral na demografický vývoj v jednotlivých okresoch Banskobystric­kého kraja.

Ako TASR informovala Eva Hajová z odboru informatiky, registrov, informačných služieb ŠÚ SR v Banskej Bystrici, počas vlaňajška evidovali v okrese 654 živonarodených detí a 831 zomretých osôb.

„Prirodzený úbytok obyvateľstva bol 177 ľudí. Počet prisťahovaných osôb do okresu bol 504, počet vysťahovaných obyvateľov 586, čo znamená záporné migračné saldo 82 osôb,“ dodala s tým, že celkovo tak v okrese medziročne ubudlo 259 obyvateľov.

Ako pokračovala, v roku 2018 uzavrelo manželstvo v okrese Lučenec 394 párov a rozviedlo sa 136 manželstiev. „To znamená 34,52 rozvodov na 100 uzavretých manželstiev,“ zakončila Hajová.

Bývanie a práca sú často dôvodmi, prečo ľudia opúšťajú svoje rodné mestá či obce. Lučenecká samospráva chce občanom dopomôcť nájomnými bytmi. Pozrite, kde by mali pribudnúť.

Ilustračné foto, B. Dallosová

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM